Roman Yaremchuk van Oekraïne.
Volledig scherm
Roman Yaremchuk van Oekraïne. © AP

Ophef om EK-shirts van Oekraïne: “UEFA moet ze verbieden”

EK voetbalRusland is niet te spreken over het EK-tenue van Oekraïne. Op de shirts zijn de contouren van de landsgrenzen, mét de politiek gevoelige Krim, te zien. Daarnaast zorgen ook de truitjes van Noord-Macedonië voor ophef.

20 reacties

  • Harry Vankrinkelen

    3 jaar geleden
    Dat Rusland maar eerst eens op de proppen komt wat ze met MH 17 hebben uitgespookt alvorens over truitjes te spreken !
  • Luc Ver Eecke

    3 jaar geleden
    Wat is dat toch met al die bemoeienissen overal , de mensen beginnen dit echt beu te worden .
  • Ivan Smissen

    3 jaar geleden
    Toen de Engelse nationale ploeg op wapenstilstand met een poppy op de shirts wilde spelen, mocht dat niet van FIFA, omdat dat een politiek statement zou zijn. Maar dit mag dan weer wel? Ik heb een hekel aan Poetin en alles waar die crimineel voor staat maar Rusland heeft minstens evenveel recht om de Krim te claimen als Oekraïne. De Krim is de bakermat van de Russische beschaving en werd pas in 1954 als cadeau door Sovjetleider Chroetsjov aan Oekraïne geschonken!
  • Guy Van Becelaere

    3 jaar geleden
    Knielen met de vuist omhoog is ook een politiek statement in de sport !! waarom mag dat dan wel de regels zijn voor iedereen hetzelfde toch !!
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja het is niet omdat je het veroverd hebt en een te grote oorlogsleger hebt en enorme oorlogsmaterialen Om het terug teveroveren door oekraine mogen ze de krim toch bij hun land rekenen zodat de hele wereld weet dat de krim door wapens is bekomen door rusland