Consternatie in zaak-Sanda Dia: advocaat van Reuzegommer wraakt voorzitter

Consternatie aan het Hasseltse gerechtsgebouw waar vandaag de zaak-Reuzegom voor de raadkamer is verschenen. Eén advocaat heeft immers de wraking gevraagd van de voorzitter, waardoor de zaak weer vertraging oploopt. De advocaten verlieten vervolgens het gerechtsgebouw en reageerden één voor één bijzonder ontgoocheld. “Onaanvaardbaar”, klinkt het massaal. De zitting was na minder dan een halfuur afgelopen.

67 reacties

  • Dries De Preter

    3 jaar geleden
    In tegenstelling tot de meesten hier, heb ik nog nergens gelezen/gehoord wat er in het wrakingsverzoek staat. Er staat misschien toch een geldige reden in - bijv. een tweet van de voorzitter waarin hij/zij de feiten veroordeelt. En dat zou volledig in strijd zijn met het basisprincipe van een rechtszaak dat een verdachte onschuldig is tot zijn schuld is bewezen.
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Wraking van rechters is een heel legitieme zaak, maar hier spelen klaarblijkelijk andere motieven zoals de zaak over de zomer te tillen.
  • Liliane Coeckx

    3 jaar geleden
    De juiste advocaten en het nodige geld dat heb je nodig . Daarom heeft burger geen vertrouwen meer in het gerecht.
  • Peter John Vermeersch

    3 jaar geleden
    Double Victim heeft zoiets. En slachtoffer v die studentenclub en nu slachtoffer van een gerechtelijke procedure. Aan de ouders v Sanda: ik wens je heel veel sterkte.
  • Elke De Vleeschouwer

    3 jaar geleden
    Dat ze maar de hoogst mogelijke straf krijgen ook indien ze schuldig bevonden worden ... de langst mogelijke tijd rekken en niets van goed gedrag ...