De voormalige Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump. © Photo News

Donald Trump geen fan van bitcoin: “Het lijkt oplichterij”

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, is geen fan van bitcoin. Dat liet hij uitschijnen tijdens een televisie-interview. “Bitcoin, het lijkt gewoon oplichterij”, zei Trump. Hij vindt dat de Amerikaanse dollar de belangrijkste valuta ter wereld moet blijven.

16 reacties

  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Het is wat het lijkt..
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Brecht De Koker, niet alleen dat. Vanaf de rijksten zich beginnen te moeien met de waarde en pumpen/dumpen via tweets moet je als particulier voorzichtig zijn. Bovendien kan deze 'munt' kapot gereguleerd worden door authoriteiten (China waar mining aan banden gelegd wordt). Ik blijf ervanaf want het kan alle richtingen uitgaan, maar 1 ding is duidelijk. Als de paniek zwaar toeslaat, kun je bij sommige brokers gewoon niet tot verkoop overgaan omdat hun servers overbelast geraken.
  • Bert De Bruin

    3 jaar geleden
    Bitcoin, Euro, Pond of Dollar het blijven uiteindelijk allemaal ruilmiddelen met een manipulatieve eigenschap. Echter als een Bitcoin zijn waarde wordt bepaald door iedere scheet die Musk laat dan heb ik toch mijn twijfels.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Gewoon er van weg blijven !
  • Brecht De Koker

    3 jaar geleden
    Zolang men waarde blijft hechten aan Bitcoin, zal het een koers kennen. Zo is het ook met goud, tenslotte ook maar een gewoon ijzer. De schaarste bepaalt de waarde, vroeger ook met tulpen maar die vielen gemakkelijk bij te kweken. Het enige wat Bitcoin nekt zijn de vele altcoins en memecoins waardoor het net zoals de tulpenmanie geen uniek iets meer is.