Onder meer Caufriez werd binnenstebuiten gekeerd. © Dick Demey

Kanaries op de testbank, Hollerbach dinsdag aan het woord

medische testen -

De eerste dag vol fysieke en medische testen zit erop voor de Kanaries. Dinsdag volgt een switch tussen de twee groepen. Belangrijker: coach Bernd Hollerbach arriveert en wordt voorgesteld aan de pers.

Gunter Schoofs

Bij Adlon in Diepenbeek, op het oefencomplex, in het ziekenhuis en zelfs bij de tandarts werd gezwoegd op dag één van de voorbereiding. Iedereen – 24 Kanaries – meldde zich netjes op post. Zoals reeds aangekondigd volgt er vandaag een switch tussen de twee groepen. Zij die Adlon achter de rug hebben, vertoeven dinsdag in Sint-Truiden, en omgekeerd.

Steve De Ridder. ©  Dick Demey

Geen nieuwe namen bij de groep. Inkomend legde STVV alleen nog maar Dimitri Lavalée een jaar langer vast. Hij was maandag vroeg in de namiddag aan de beurt in Diepenbeek. Lavalée werd gevolgd door Maximiliano Caufriez, die terug is na het bizarre ongeval met de grasmachine. Benieuwd is iedereen hoe Caufriez vanaf woensdag de veldtrainingen verwerkt. Naast de roodharige verdediger zal ook jongeling Rein Van Helden nog niet voluit kunnen gaan, hij herstelt van een kruisbandletsel.

Dimitri Lavalée. ©  Dick Demey

De aandacht gaat dinsdag meer naar de persvoorstelling van coach Bernd Hollerbach. Die arriveert vanmorgen terug in Sint-Truiden, hij vertoefde de voorbije dagen in Duitsland om heel wat persoonlijke zaken te regelen, alvorens zijn afreis naar Limburg. Hollerbach zit voormiddag samen met zijn nog beperkte staf om de eerste afspraken te maken. Nadien is het dus aan de media.

Maandagavond was nog steeds niet helemaal duidelijk wie Hollerbach allemaal als assistenten in zijn team kan en zal opnemen. Het contract van Alfred Schmitt was voor 90% afgerond, maar niet getekend. De positie van physical coach is zowaar nog een moeilijkere bevalling. Terwijl de zoektocht naar een nieuwe hoofdkine ook verder gaat. Van inkomende transfers is al helemaal geen spoor. Te vroeg, zo klinkt het op Stayen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer