Mine Dalemans
Volledig scherm
PREMIUM
© Mine Dalemans

ANNO 2021. Patrik Vankrunkelsven (64): “Vrijwilligen in vaccinatiecentrum geeft me enorm veel energie”

Elke dag gaat ‘Het Laatste Nieuws’ op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: Patrik Vankrunkelsven, ex-politicus (Open VLD) en oud-burgemeester Laakdal, tevens huisarts, docent en verwoed loper. “Als oudere loper vind ik het irritant dat organisaties steeds vaker de extremen opzoeken: zwaardere hellingen, veel hoogtemeters en moeilijk beloopbare parcours.”

5 reacties

  • luc dierick

    3 jaar geleden
    De politiekers hebben geen tijd als vrijwilliger gezien hun aantal betaalde jobs Je moet al meer dan gek zijn vrijwilliger te zijn om jobs onderdruk te zetten alsook het loon van je kind kleinkind Mij niet gezien
  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    Leo Foulon.Als vrijwilliger in een vaccinatiecentrum zijn er 2 soorten vergoeding.U werkt echt als vrijwilliger en krijgt een vergoeding van ongeveer 20€ per schift van 5 a 6 uur.Of de zogezegde vrijwilliger werkt tegen een vergoeding van ongeveer 90€ per uur( u leest het goed,per uur).Die vrijwilligers moeten wel een rziv nr. en ondernemersnr. hebben(dus zelfstandige verplegers,apothekers,artsen,...).Zo werkt het vrijwilligers systeem in Vlaanderen.Veel respect voor de echte vrijwilligers dus.
  • leo foulon

    3 jaar geleden
    Niet meer dan normaal dat vrijwilligers een mooie vergoeding krijgen , je zou goed zot zij om het gratis te doen.Of je moest je thuis stierlijk vervelen. De staat zit in een periode dat ze geld kan bijdrukken alsof ze het nooit meer moet terug betalen , dus zal er wel wat afkunnen voor die vrijwilligers
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Jozef, mag ik je er op wijzen dat de vrijwilligers de keuze hebben of zij een vergoeding willen ontvangen of niet. Zo is het tenminste in de eerstelijns zone waar mijn dochter vrijwilligster is ! M.a.w. niet iedereen over dezelfde kam scheren aub, en zeker niet uitgaan van veronderstellingen.
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Vrijwilligen als dokter tegen 100 euro per uur wil ik ook wel doen.