© EPA

Steve Darcis maakt stunt compleet in Davis Cup, België naar kwartfinale

Het zou moeilijk worden, het Davis Cup-duel tegen Duitsland. De Belgen kwamen echter prima voor de dag in Frankfurt en sloten zaterdag de tweede dag af met een 2-1 voorsprong na winst in het dubbelspel. Steve Darcis mocht het zondag afmaken in het eerste enkelspel van de dag, tegen Alexander Zverev won Darcis na vier sets in een tie-break. België plaatst zich zo voor de kwartfinale in Wereldgroep 1, tegenstander is Argentinië of Italië.

jtp

Nochtans begon zondagmiddag op een valse nooit voor Darcis. Alexander Zverev ging als een wervelwind van start en pakte set 1 in geen tijd in met 6-2. Daarna toonde Darcis waaraan hij de bijnaam The Shark had verdiend: nooit opgeven, nooit afgeven. Zverev wist niet wat zich overkwam, Darcis haalde set 2 en 3 binnen met 6-4. In de vierde set bleef het gelijk opgaan tot 6-6. Darcis en Zverev gaven geen krimp en bleven on serve, dus moest een tie-break de beslissing brengen. Richting een vijfde set of een oververdiende zege voor Darcis? Dat laatste, Darcis haalde het met 10-8!

Setstanden waren 6-2; 4-6; 4-6; 6-7 (8-10).

De Belgische Davis Cup wist vooraf dat het voor een moeilijk opdracht stond tegen Duitsland, maar stak de ambities niet onder stoelen of banken. “We willen de kwartfinale halen”, zo liet kapitein Johan Van Herck vooraf optekenen. En Steve Darcis, die had de consignes van de coach goed opgevolgd. Hij won vrijdag al zijn eerste duel tegen Philipp Kohlschreiber in vijf sets. Dat daarna Arthur De Greef kansloos bleek tegen Alexander Zverev was jammer, maar geen ramp. De eerste dag afsluiten met een 1-1 tussenstand was al bijzonder knap.

En toen kwam zaterdag het dubbelspel erbij. Ruben Bemelmans en Joris De Loore toonden zich opnieuw erg compatibel, haalden in geen tijd de eerste twee sets binnen tegen de broertjes Alexander en Mischa Zverev, maar daarna stokte de machine. De Zverev-broers haalden de volgende twee sets binnen met telkens 6-4 en leken met het momentum aan hun kant richting de zege te stomen. Bemelmans en De Loore beslisten daar anders over en wonnen de vijfde en beslissende set met duidelijke een 6-3. Voorsprong voor België dus na twee dagen, Steve Darcis (of Arthur De Greef) moesten het proberen af te werken. En dat deed Darcis dus met verve.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer