Coördinator Kirsten Ral van Teleblok (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Coördinator Kirsten Ral van Teleblok (rechts). © Getty Images / rv

"Gebruik geen fluostift": Teleblok-experte deelt haar beste advies voor blokkende studenten

Een goeie planning, voldoende pauze, een gezond eetpatroon en kwalitatieve nachtrust. De oeroude tips voor de examens kennen de meeste studenten ondertussen wel vanbuiten. Coördinator Kirsten Ral van Teleblok, de virtuele hulplijn voor studenten van CM, trakteert je op een reeks verfrissende tips en inzichten voor wie een tweede zit in augustus koste wat het kost wil vermijden. “Een videocall op een vast moment zorgt ook voor structuur.”

  1. Extra balen: Stralende zon en veel versoepelingen op komst, maar... voor studenten start de examenperiode. “En we hebben al een heel jaar aan onze bureau gezeten...”
    PREMIUM
    Leuven

    Extra balen: Stralende zon en veel versoepe­lin­gen op komst, maar... voor studenten start de examenperi­o­de. “En we hebben al een heel jaar aan onze bureau gezeten...”

    We mogen binnenkort weer knuffelen, kussen en langer op café, de stralende zon is eindelijk in het land, het bier zal rijkelijk vloeien op de Oude Markt tijdens het Europees voetbalfeest dat volgende week losbarst en... de examenperiode is weer van start gegaan. Na bijna een volledig jaar online les en weinig vrijheid tot ontspanning sluiten de studenten zich weeral binnen op om keihard te blokken tot eind juni. “Jezelf motiveren wordt steeds moeilijker, dit wordt een zware maand”, vertelt studente Marine Debel (20).
  2. SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecueseizoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”

    SOS Piet XL stoomt je vanaf vanavond klaar voor het barbecue­sei­zoen: “Zo maak je perfect gelakte ribbetjes!”

    Vanaf zondag 28 april trekt HLN-chef Piet Huysentruyt op pad door Vlaanderen in een speciaal barbecueseizoen van SOS Piet XL. “Wat hebben we geleerd vandaag", klinkt standaard na zijn tips waarmee hij ieders kookproblemen oplost. Deze keer gaat hij kijken hoé je die perfecte zoutkorst op je dorade krijgt, of een heerlijk varkenshaasje op de grill bakt.Dorade in zoutkorst, veel te zout en veel te papperig. Vanboven niet helemaal hard geworden zoals het moet.