Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Taskforce Vaccinatie benadrukt belang beide prikken: “Indiase variant doet ons race tegen de tijd lopen”

De delta-variant van het coronavirus, voorheen gekend als de Indiase variant, is aan een opmars bezig en doet ons een race tegen de tijd lopen. Dat zei Gudrun Briat, woordvoerster van de taskforce Vaccinatie, dinsdagmiddag op de persbriefing over de coronacijfers. Ze benadrukte daarom nogmaals het belang van volledige vaccinatie, met beide prikken voor die vaccins waarvoor dat nodig is.

10 reacties

  • H. Hermans

    3 jaar geleden
    Dan regel eens dringend iets voor de 65+ en risicopatienten die AZ kregen en pas in augustus 2de krijgen met een vaccin die niet dezelfde resultaten heeft als Pfizer. Zet dringend uw blunders recht!!
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Het zijn een stel onbekwamen waarvan er niet één de verantwoordelijk wil nemen.
  • Birgit Janssens

    3 jaar geleden
    Geef mensen de keuze welk vaccin ze willen. En t grootste deel Vd weigeraars zal een vaccin aanvaarden. T vaccin van hun keuze.
  • Veerle Verbergt

    3 jaar geleden
    Alles wordt in het werk gesteld om de testcapaciteit voor het reizen te verhogen... Ik mag hopen dat men nog meer alles in het werk stelt om de risicopatiėnten die AZ kregen met een wachttijd van 12 weken, en daardoor pas volledig beschermd zouden zijn eind augustus, eerder een tweede prik te kunnen geven, of zelfs nog sneller te gaan met een tweede prik van Pfizer. Kwestie van prioriteiten, toch? En van blunders rechtzetten?
  • Monique Stouten

    3 jaar geleden
    Zet de tweede dan,en wacht niet 12 weken
  1. Na 37 jaar maakt hoofdinspecteur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”
    PREMIUM
    Interview

    Na 37 jaar maakt hoofdin­spec­teur Michelin zich bekend en onthult hij aantal geheimen: “Sommige chefs nemen het mij nog steeds kwalijk dat ik hun ster wegnam”

    “Het zal vreemd aanvoelen om vanaf nu niet anoniem te reserveren in een sterrenzaak”. 37 jaar was Werner Loens (62) inspecteur van Michelin, waarvan 17 jaar hoofdinspecteur Benelux. 8.500 restaurantbezoeken later gaat hij op pensioen en wilt hij voor het eerst op de foto. Wat is volgens Loens dé culinaire hotspot van het moment, verlopen de beoordelingen altijd eerlijk en objectief en wat voor tol heeft tweemaal per dag op restaurant gaan geëist van zijn lichaam? HLN schoof de benen onder tafel en vroeg het hem.
  2. En plots loopt Van Quickenborne halve marathon in Knokke-Heist … op kostuumschoenen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

    En plots loopt Van Quickenbor­ne halve marathon in Knok­ke-Heist … op kostuum­schoe­nen: “Last-minute beslist mee te doen in plaats van campagne te voeren”

    Knokke-Heist stond woensdag in het teken van de Engie Run. Tal van sportievelingen waagden zich aan diverse loopafstanden, maar dé opvallendste deelnemer? Dat was ongetwijfeld Vincent Van Quickenborne. De ex-minister en huidig burgemeester van Kortrijk kwam oorspronkelijk naar de kustgemeente om campagne te voeren op de lokale markt, tot hij plots de loopwedstrijd opmerkte.
    Knokke-Heist