Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Alle vaccinatie-uitnodigingen de deur uit in Wallonië, nog meer dan een half miljoen te gaan in Vlaanderen: vanwaar het verschil?

In Wallonië versturen de gezondheidsdiensten morgen de allerlaatste uitnodigingen voor een coronaprik. Tegen einde juni wil de regio klaar zijn en moet elke volwassen Waal, die dat wil, minstens een eerste dosis gekregen hebben. De vaccinatiecampagne lijkt dus veel sneller te gaan dan in Vlaanderen, waar er nog meer dan een half miljoen uitnodigingen wachten op verzending, en er zelfs nog geen zicht is op een einddatum. Is Wallonië dan beter bezig dan Vlaanderen?

7 reacties

  • Koen Roose

    3 jaar geleden
    Proficiat Wallonie :-) . Goed bezig.
  • RENE LENAERTS

    3 jaar geleden
    Raadpleeg het "dashboard Covid vaccinaties" online en je ziet dat de percentages voor Vlaanderen en Wallonië gelijk zijn met of zonder weigeringen.Ligt het verschil niet gewoon in de Vlaamse bureaucratie? Enkel het ontwikkelingsgebied Brussel loop echt achterop.
  • alfons schouwaerts

    3 jaar geleden
    In Vlaanderen heeft de groep die het meest beschermd moest worden dan ook een hoge vaccinatiegraad, waardoor het langer duurt voor de jongeren, wij doen het goed misschien moet de verdeling van vaccins berekend worden op de vaccinatiegraag.
  • Marnik Desodt

    3 jaar geleden
    Vlaanderen heeft voor alles een uitleg, maar ze denken dat ze de mensen alles kunnen wijsmaken. Het loopt verre van zo snel ook al blijven ze zeggen van wel. Vergelijk gewoon cijfers.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Neen! De Walen doen het net slechter dan Vlaanderen. Er zijn méér volwassen Vlamingen dan Walen én de vaccinatiegraad in Vlaanderen is hoger dan in Wallonië. Dus Wallonië zou beter wat meer druk uitoefenen op zijn bevolking om zich te laten vaccineren.