Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU
Volledig scherm
Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU © EPA

Hoge vertegenwoordiger EU: "Geen ruimte meer voor democratie in Wit-Rusland”

Tijdens een debat over Wit-Rusland heeft Josep Borrell, de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU, een somber beeld geschetst van de toestand in het land. "Het lijdt geen twijfel dat de repressie in Wit-Rusland nog heviger geworden is. Dat er geen massaprotesten meer zijn, is niet het resultaat van een terugkeer naar de normaliteit, maar wel van een systematische en brutale repressie."

4 reacties

  • paul remy lemmens

    3 jaar geleden
    de man kan zijn haat tegen Rusland niet kwijt omdat Rusland hem terecht op zijn fouten wees , als je te oud bent moet je niet meer aan politiek proberen te doen , voor jongeren is het al zeer moeilijk
  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    Misschien kan de spaanse Josep Borrell het eerst eens opnemen voor de Catalanistische politieke gevangenen .
  • Jean Petermans

    3 jaar geleden
    En nog het ergste, het aantal landen waar democratie geen ruimte meer krijgt neemt gestaag toe.
  • mark germanus

    3 jaar geleden
    Natuurlijk is die Loekasjenko geen cadeau. Daar moet je geen groot licht voor zijn. Hij blijft eraan omdat Rusland hem steunt. Waarom? Anders krijgt men een situatie zoals in Ukraine en is de Nato (US) er als de kippen bij om ze in te lijven. En dat zullen de Russen NOOIT accepteren. Dus onderhandelen met Rusland en stop met sancties ,je straft alleen maar de bevolking. En EU doe eens iets zonder de US !