PROXIMUS LEAGUE. Roeselare knoopt weer aan met zege tegen OHL

Roeselare weet weer wat winnen is na een 2 op 12. Het won met 2-1 op eigen veld van Oud-Heverlee Leuven en blijft zo in het spoor van Antwerp en Lierse. Stevance en Jakolis scoorden voor thuisploeg Roeselare, Kostovski voor OHL. The Great Old staat eerste met 23 punten, Lierse is tweede met één puntje minder en Roeselare blijft derde met 19 punten. Zo blijft het spannend in de tweede periode in de Proximus League, met nog slechts drie speeldagen voor de boeg.

jtp

Antwerp kwam in het Koning Boudewijnstadion tegen Union na ruim een kwartier op voorsprong via Owusu. The Great Old slikte in de tweede helft de gelijkmaker. Rajsel klopte doelman Debaty, die in het slot nog een rode kaart kreeg. Op de volgende speeldag staat de topper Antwerp-Lierse op het programma in een uitverkochte Bosuil. Lees

een uitgebreid verslag!

Lierse boekte op het Lisp een comfortabele zege tegen Tubeke dankzij doelpunten van De Belder (2x) en Joachim. Op het einde van de eerste helft werd Tubeke tot tien man gereduceerd, na een tweede gele kaart voor Touré. Lees

Verder won Cercle Brugge met 0-1 van Lommel United. De voormalige Rode Duivel Pelé Mboyo trof vanuit buitenspelpositie raak in de blessuretijd. Bij de thuisploeg waren ze niet te spreken over de arbitrage. De supportersclubs kropen zelfs in hun pen en haalden in

stevig uit naar de wedstrijdleiding. Na afloop van de wedstrijd braken er

uit. Daarbij raakten enkele stewards en supporters gewond.

Met 23 punten blijft Antwerp aan de leiding in de tweede periode, maar eerste achtervolger Lierse komt terug tot op één punt. Roeselare, de winnaar van het eerste periodekampioenschap, is derde met 19 punten. Daarna volgen Cercle Brugge (15), Tubeke (14) en Union (11). OH Leuven, dat eerder deze week bevestigde een voorakkoord te hebben met een Chinese investeringsgroep, is voorlaatste met 9 punten. Lommel United is met 4 punten de rode lantaarn.