Foto ANP
Volledig scherm
© Foto ANP

Bitcoin neemt duik na FBI-operatie tegen hackers: is cryptomunt dan toch niet zo veilig en anoniem?

Een hackersgroep kon vorige maand voor 4,4 miljoen dollar (3,6 miljoen euro) aan bitcoin lospeuteren bij de Amerikaanse oliepijplijnoperator Colonial Pipeline, maar nog geen maand later slaagden speurders er alweer in om zo’n 2,3 miljoen dollar (ruim 1,8 miljoen euro) te recupereren. Op de cryptomarkt zijn hierdoor zorgen ontstaan dat de bitcoin toch niet zo veilig en anoniem blijkt te zijn als gedacht. Zijn die bekommernissen terecht? Eerder niet, geeft expert Nic Carter aan in Amerikaanse media. “Bitcoin functioneerde perfect.” Het waren wellicht de cybercriminelen zelf die een steek lieten vallen in hun beveiliging.

10 reacties

  • Geert Verschueren

    3 jaar geleden
    Nicky Bud: dat is ook zo met bancontact, andere payment gateways en zelf selfbanking automaten. geen internet geen betaling in de winkel of geld afhaling (tenzij ze nog via dial-up werken wat nog zelden het geval is). Dus die vergelijking gaat niet op.
  • Rik Muylaert

    3 jaar geleden
    Dat dipje is ondertussen al gerecupereerd. Wie in vrije markt economie geloofd mag ook geloven in de paashaas. Overal is er manipulatie ook in de klassieke gelden.
  • Jan

    3 jaar geleden
    Een munt zonder onderliggende waarde is geen munt, tenzij voor makers van verhaaltjes.
  • Ludwig De Witte-Steen

    3 jaar geleden
    Geen economische waarde, ultra-volatiel (omdat het reageert op iedere tweet van Musk), energie-slurpend en veilige haven voor misdaadgeld. Graag zo snel mogelijk verbieden aub, voor al die millenials hun broek eraan scheuren en beginnen wenen om hun moeke.
  • Mzrc Vr

    3 jaar geleden
    Gino De Jaeger dit is een beetje kort door de bocht. Denk dat er veel meer eerlijk geld in zit dan jij denkt. Vele werkende zien hier een goede belegging in!