15-jarige dealer heeft bijna één kilogram cocaïne in huis

Een 15-jarige dealer is vrijdag in de boeien geslagen na een drugsdeal op straat. Bij een daaropvolgende huiszoeking kon de Antwerpse politie bijna één kilogram cocaïne in beslag nemen. De jonge knaap mocht na verhoor beschikken.

Het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio West zag hoe twee personen iets uitwisselden en ging over tot controle. “Een klant had net cocaïne gekocht van een minderjarige dealer. De verdachte probeerde zich van zijn gsm te ontdoen door hem in het riool te gooien, maar de inspecteurs konden de gsm met bezwarende data recupereren”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Bij een huiszoeking nam de politie net geen kilo cocaïne, 16,7 gram cannabis, een precisieweegschaal en verpakkingsmateriaal in beslag. De 15-jarige jongeman mocht na verhoor beschikken.

Het WOT kon vrijdag ook twee verdachten van een grijpdiefstal vatten. “Een man had een oudere dame beroofd van haar dure horloge en sloeg daarna op de vlucht. Na een korte achtervolging werd de man gearresteerd”, aldus de politie. De 19-jarige komt ook in aanmerking voor eerder feiten en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER