Reisgenoot Sébastien Audy neemt afscheid van Dixie Dansercoer: “Je hebt nu geen kite meer nodig om te vliegen”

 ©  BELGA

De Canadees Sébastien Audy heeft op Instagram afscheid genomen van zijn reisgezel Dixie Dansercoer. Samen doorkruisten ze Groenland per slee toen maandagavond het noodlot toesloeg en Dansercoer door de grond zakte.

“Er zijn geen woorden die de pijn in mijn hart kunnen uitleggen. Dixie, mijn broer, je hebt nu geen kite meer nodig om te vliegen. Ik weet dat je naar ons zal kijken en zal glimlachen vanuit de wolken”, schreef de canadees woensdag op Instagram. Audy deelde twee foto’s van Dixie Dansercoer, telkens met een tekstje bij waarin hij afscheid neemt van zijn reisgezel en vriend. Hij beschrijft in een tweede bericht Dansercoer als “een man met veel humor, een vader, een mentor, een atleet, een activist en gids die een iets minder spannende wereld achter zich laat”.

LEES OOK.Lichaam van Dixie Dansercoer zal allicht in kloof blijven: “Het was een verschrikkelijk ongeluk” (+)

(Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Audy verwijst ook naar het feit dat Dansercoer grootvader ging worden en hij daar zo gelukkig over was. “Onze tijd op deze planeet is kort, maar zijn erfenis zal onsterfelijk zijn. Er is nu een beschermengel in de poollucht”, schreef Audy noch. Tot vandaag had de Canadees ervoor gekozen om te zwijgen, uit respect voor de familie van Dansercoer.

Samen doorkruisten ze Groenland per slee, voortgetrokken door kites. Ze gingen maandag een eindje te voet verder, maar toen zakte Dixie plots door de grond, gevolgd door zijn slee.

LEES OOK. Lichaam van Dixie Dansercoer zal allicht in kloof blijven: “Het was een verschrikkelijk ongeluk” (+)

 (lto)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen