Direct naar artikelinhoud
Rode DuivelsEK

Nog geen Kevin De Bruyne op de voorlaatste training van de Rode Duivels

Kevin De Bruyne nam vandaag nog niet deel aan de groepstraining in Tubeke.Beeld BELGA

De Rode Duivels trainden vandaag voor de voorlaatste keer in België, voor ze naar Rusland reizen voor het EK. Kevin De Bruyne en reserve Zinho Vanheusden ontbraken, zij trainden nog niet mee met de rest van de groep. 

De Rode Duivels begonnen vandaag met 28 spelers aan hun training op het oefencentrum in Tubeke. Het is de voorlaatste training voor ze richting Rusland trekken, waar zaterdag de eerste groepswedstrijd van het EK op het programma staat. 

Kevin De Bruyne en reserve Zinho Vanheusden trainden nog niet mee met de rest van de groep. De Bruyne vervoegde de selectie pas maandag na een weekje extra vakantie na de Champions League-finale. In die finale liep hij breuken op aan de neus en linkeroogkas. Bondscoach Roberto Martinez gaf eerder al aan niet echt te rekenen op De Bruyne voor het duel tegen Rusland van zaterdag. 

Vanheusden is nog maar net opnieuw fit na een zware kruisbandblessure. Hij behoort als reserve nog tot de groep, maar zal meer dan waarschijnlijk niet mee afreizen naar Rusland.

Witsel en Hazard 

Axel Witsel en Eden Hazard trainden vandaag wel opnieuw mee. Witsel is nog niet speelklaar na een scheur in de achillespees. Hazard sukkelde de voorbije weken met het dijbeen, maar kon zondag tegen Kroatië als invaller zijn eerste minuutjes in anderhalf jaar bij de nationale ploeg maken.

Ook Leandro Trossard en Dedryck Boyata, die met lichte blessures moesten afhaken voor de wedstrijd tegen Kroatië, en reserves Thomas Kaminski, Brandon Mechele en Albert Sambi-Lokonga waren aanwezig. Thierry Henry stond als T3 ook voor het eerst opnieuw op het veld met de Duivels.