Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) verbaast met de suggestie om een onderzoekscommissie rond de PFOS-vervuiling op te richten. Fractieleider Willem-Frederik Schiltz van meerderheidspartij Open Vld is - net als de oppositie -  het idee genegen.
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) verbaast met de suggestie om een onderzoekscommissie rond de PFOS-vervuiling op te richten. Fractieleider Willem-Frederik Schiltz van meerderheidspartij Open Vld is - net als de oppositie - het idee genegen. © BELGA

Hoogspanning in Vlaamse meerderheid na suggestie van Demir voor een onderzoekscommissie PFOS-vervuiling: oppositie én Open Vld steunen voorstel

Meerderheidspartij Open Vld is bereid om de vraag van oppositiepartijen Vooruit en Groen naar een onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling in de omgeving van Zwijndrecht te steunen. Dat heeft Open Vld-fractieleider Willem-Frederik Schiltz in het Vlaams Parlement gezegd nadat minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) daar meer uitleg is komen geven over haar eerdere suggestie over de oprichting van zo’n onderzoekscommissie. Op vraag van N-VA-fractieleider Wilfried Vandaele is de zitting opnieuw geschorst. Er is sprake van hoogspanning tussen de Vlaamse meerderheidspartijen.

5 reacties

  • Alfred LEEMANS

    3 jaar geleden
    Men praat nu al maanden van een nieuwe wind door de politiek. Spijtig maar dit helpt enkel om het geloof in de politiek te kelderen. Als men niets misdaan heeft dan kan een onderzoekscommissie ook niets vinden. Waarom zijn afspraken nodig binnen de politieke meerderheid om een onderzoek te starten. Corruptie? Natuurlijk willen Vooruit en de groenen een commissie. Zij hebben al jaren geen verantwoordelijkheid. Is er ooit een commissie geweest na het falen van Freya met haar zonnepanelen?
  • roger Rymen

    3 jaar geleden
    Bravo Zuhal Demir !
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Welke lobbygroep moet hier perse beschermd worden door de politiek ? Welke doofpotten moeten hier weeral dichtgehouden worden ? Worden onze "volks"vertegenwoordigers niet verondersteld om ons te beschermen tegen zulke wanpraktijken, of vullen ze liever hun zakken door aan de leiband van de bedrijfslobby's te lopen ?
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Die Demir is aan een ijzersterk parkoers bezig als minister.
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    Het motto van de overheid was toch 'de vervuiler betaalt'. Vanwaar dan nog deze discussie?