Payconiq by Bancontact - persbeelden - online betalen QR-code
Volledig scherm
Payconiq by Bancontact - persbeelden - online betalen QR-code © Payconiq

Regering gaat handelaars verplichten: elektronisch betalen moet overal kunnen

Goed nieuws voor wie nooit cash bij heeft: ten laatste vanaf begin volgend jaar zal u in elke winkel elektronisch kunnen betalen. De federale regering zal handelaars verplichten om minstens één manier van elektronisch betalen aan te bieden. En dat is niet per se met de traditionele bankkaart.

21 reacties

  • jessica devos

    3 jaar geleden
    Waar geen cash aanvaard wordt koop ik niks meer
  • Elise Van Damme

    3 jaar geleden
    Cash moet en zal er uit, is zo klaar als een klontje! Straks nog wat digitale euro en dollar shit.
  • John Stahl

    3 jaar geleden
    België wil concureren met China als het op regels en verplichtingen aankomt. Tenzij het de handelaars geen cent kost zie ik niet in hoe ze dit kunnen verplichten.
  • Charel De Kromhe

    3 jaar geleden
    Hou wel rekening met het volgende ,aan de kust al spijtig genoeg ondervonden. Met kaart betalen en vastellen dat je men je 2% meer aanrekent omdat je met de kaart hebt betaalt.Stond mooi vermeld op het ticket dat je uiteraard niet leest maar in je zakt stopt en terug bovenhaald als je thuis bent.
  • Jan Baroen

    3 jaar geleden
    Inderdaad bij Colruyt staan de uitbaters van vele nachtwinkels met volle platte karren aan te schuiven om zonder factuur te vertrekken. Idem voor de vele zaken waar een bepaalde soort uitbaters geen btw attest geven en waar men cash moet betalen. Zo omzeilen ze niet alleen de belastingen, maar ook de taksen op afvalwater en de verplichte installatie van een bezinkingsput die verplicht zijn bij de uitbating van een carwash. Vet en olie worden zomaar in de riool gedumpt.