Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V). © Wannes Nimmegeers

Zware fiscale wanbetalers tegenhouden op de autostrade, spookbedrijven ontbinden, minder cashbetalingen: zo wil Van Peteghem fraude bestrijden

Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een eerste plan klaar om fiscale en sociale fraude de komende jaren efficiënter aan te pakken. De rode draad: meer samenwerking tussen de verschillende overheidsdiensten en daarvoor ook de wettelijke barrières wegwerken. “Criminelen hebben niets liever dan dat we elk op ons eiland zitten.” Hoe hij dat gaat doen? Door een pak maatregelen. Zo zal wie zijn belastingen halsstarrig weigert te betalen, zelfs op de autosnelweg niet veilig meer zijn voor de controleurs. 

45 reacties

  • Chris Hom

    1 jaar geleden
    De grote frauderende vissen hebben zich wel goed toegedekt.... zitten veilig ver weg met hun centjes.... Hopelijk slaagt zijn plan.
  • Paul Broeckx

    1 jaar geleden
    Strijd tegen fiscale fraude: klinkt goed maar dat riedeltje hoor ik al 30 jaar.
  • willy goelen

    3 jaar geleden
    hij wil wel , geen cash betalingen meer , dan zijn we geen meester meer van ons geld , dan zijn het de banken en de overheid zal wel meer profiteren , dat willen binnen 5 jaar doen en de banken willen het ook en daar zullen we duur voor betalen , dat zie je nu als , als je als oudje nu 5 km moet verplaatsen om bij een bankautomaat te geraken .En nog steeds laten ze het groot kapitaal gerust .
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    Wat er allemaal ineens uit de bus komt bij cd&v is het paniek in het duivenkot ?
  • Jo Van den Breen

    3 jaar geleden
    Wat wij de laatste tijd geleerd hebben is dat men niet enkel langs de inkomsten kant ( belastingen zelfstandigen, bedrijven, werknemers . .) moet controleren, maar vooral aan de uitgaven kant ( subsidies, financieel gesjoemel, schriftvervalsing, persoonlijke verrijking.. ).