Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Karolien Coenen

Vaccinatietempo nadert absolute piek met 677.000 prikken: bekijk hier hoeveel vaccins uw centrum krijgt

Komende week worden verspreid over Vlaanderen 677.010 vaccins gezet. Daarmee bereikt de vaccinatiecampagne zijn langverwachte piek, zo blijkt uit de wekelijkse update op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Met meer dan een half miljoen eerste dosissen zal de vaccinatiegraad in Vlaanderen bovendien een stevige boost krijgen. Wie ondertussen bezorgd is zijn tweede prik te missen door vakantie, kan een beetje geruster slapen: “Het inhaalmoment eind augustus gaat er komen”, bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid zijn belofte van vorige week.

11 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Het is niet echt iets om trots op te zijn dan na 6 maanden deze vaccinatie pas goed op gang komt. Dat m'n Astra dan niet meer wil gebruiken en zulke lange wachttijden tussen twee vaccinaties plaatsen is helemaal absurd. Nu blijkt dat je beter beschermd bent met een eerste prik met Astra en de tweede met Pfizer, dit werkt beter dan twee prikken met hetzelfde vaccin. Een normaal leven mogen we wel terug verwachten maar het "rijk der vrijheid" is wel een lachertje met wat er nog op komst is.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Die mensen doen dat heel goed bij ons zeker niet te klagen vriendelijk behulpzaam en alles wat moet. Stoppen met zagen of misschien eens bellen naar China om uitleg.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Eerste AZ spuit was op 4 mei de tweede pas op 27 juli ,m’n man Pfizer op 3 mei en de tweede 5 juni gelukkig gaan we niet op reis anders waren we gejost!
  • JOS BOS

    3 jaar geleden
    Ik ben 70+ en kreeg eerste spuit AZ op 15-04-21. Ik moet nog tot 2e week juli wachten voor mijn 2e spuit (12 weken). Kan dat nu echt niet vroeger? Moet ik nog een maand zitten wachten tot de delta variant mij te pakken krijgt? Hoog van de toren blazen dat alles zo vlot verloopt maar ons, risico patiënten, uit de nood helpen dat lukt niet, terwijl vakantiegangers die hun tweede prik moeten missen wel zullen bediend worden. Waar is de logica?
  • Johnny L Verhoeven

    3 jaar geleden
    Ik ben woensdag geweest. Ik was een half uur te vroeg en het was direct aan mij. Ze zaten te wachten op klanten. We kunnen dus sneller.