Laat de airco het hele jaar door aan staan.
Volledig scherm
Laat de airco het hele jaar door aan staan. © Volkswagen

Vijf fouten bij het gebruik van airco in de auto (en hoe het wel moet)

De airco is een mooie uitvinding om het in de auto koel te houden, maar veel automobilisten gebruiken het systeem op een verkeerde manier. Hieronder de vijf meest voorkomende fouten (en oplossingen).

12 reacties

  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Overgrote deel gebruikt airco altijd verkeerd.Airco zet je steeds zo dat ie 5 graden minder heeft dan buitentemperatuur,alles andere is moeilijkheden zoeken en vooral krijgen.Hij blaast niet kouder of je die nu 5 graden of 10 graden tov buitentemperatuur zet.
  • Franciscus Willy Nuyts

    3 jaar geleden
    Albert Goethals volkomen gelijk en ik heb geen dure chromé bak.Anders moet je geen auto-airco-hebben.
  • Frankie A S Goethals

    3 jaar geleden
    Mijn automatische airco draait zomer en winter constant op 21°. De ideale temperatuur om geconcentreerd te zijn. Het systeem regelt alles zelf, geen aandamping, geen koude lucht stromen, geen overdreven hitte. Het probleem is dat de meeste mensen constant aan het regelen zijn. Een temperatuurverschil in de zomer van méér dan 10 graden is extreem slecht voor de luchtwegen.
  • Jose Thijs

    3 jaar geleden
    Vooraleer ik in de auto stap, doet ik met de sleutels de 4 ramen open. Na dertig seconden in de temperatuur in de wagen als buiten. Tot thuis rijd ik aan 18 graden binnentemperatuur, wan ik kan niet tegen de warmte.
  • Jeroen Verplancke

    3 jaar geleden
    Of kom gewoonniet buiten als het warmer is dan 25 graden... doe ik ook niet en werkt goed om de warmte te ontwijken.