Eind augustus inhaalmoment voor wie tweede prik wegens vakantieplannen miste

 ©  ID/ Lieven Van Assche

Bron: BELGA

Wie midden in de zomervakantie normaal gesproken een tweede dosis van een coronavaccin moet krijgen, hoeft zijn of haar vakantieplannen niet helemaal om te gooien. Voor personen die hun tweede prik niet tijdig kunnen ophalen, zal het Agentschap Zorg en Gezondheid vanaf eind augustus een inhaalmoment voorzien. Dat is volgens Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap, momenteel ook de boodschap die de vaccinatiecentra aan ongeruste burgers meedelen.

LEES OOK. Generatie ‘geen tijd’ is aan de beurt: vakantie, werk en kroost sturen vaccinaties in de war (+)

Zoals vrijdag werd aangekondigd, zal Zorg en Gezondheid ten vroegste vanaf eind augustus een inhaalmoment organiseren voor mensen die door vakantieplannen hun tweede prik hebben misgelopen. “We vragen nog steeds om je vakantieplannen maximaal af te stemmen op je vaccinatiedata, maar we vinden indien nodig wel een oplossing voor de tweede dosis”, verklaarde topman Dirk Dewolf toen.

“Dat inhaalmoment gaat er komen”, stelt Moonens donderdag iedereen gerust. “Mensen zullen zich daarvoor wel zelf moeten inschrijven.” Een preciezere timing dan de tijdspanne die vorige week werd gecommuniceerd - eind augustus/september - is er momenteel nog niet omdat veel zal afhangen van de beschikbare vaccinvoorraden. Het Agentschap wacht die duidelijkheid af om een informatiecampagne op poten te zetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen