Heuglijk nieuws in Planckendael: bedreigde grévyzebra geboren

 ©  Zoo Planckendael

In Planckendael heeft zebramerrie Luisa het leven geschonken aan een veulentje. Het jong stond zoals gebruikelijk bij zebra’s vrijwel meteen op zijn pootjes en valt intussen al te bewonderen in het savannegebied van de dierentuin. De zebra’s van Zoo Planckendael zijn grévyzebra’s, de enige zebrasoort die in het wild bedreigd is in zijn voortbestaan.

De grévyzebra heeft de grootste oren, hoogste schouders of schoft en de dunste strepen van alle zebrasoorten. De soort komt in het wild nog voor in Zuid-Ethiopië en Noord-Kenia. Daar lopen naar schatting nog minder dan 2.000 exemplaren rond.

Zoo Planckendael kweekt de soort niet alleen om een reservepopulatie te behouden, de dierentuin steunt ook het Wildlife conservatieproject in Kenia. Met speciale halsbandzenders wordt daar data verzameld over de verplaatsingen en het territorium van de zebra’s, om zo een beheers- en conservatieplan op te stellen en de soort hopelijk te behoeden voor uitsterven in het wild.

De pasgeboren zebra in Zoo Planckendael is een merrie, die voorlopig nog dicht bij haar mama blijft. Het veulentje moet nog een (Afrikaanse) naam krijgen. Zoals alle dieren die dit jaar in Planckendael ter wereld komen, zal die met een ‘W’ beginnen. Iedereen mag suggesties doen op het Instagramaccount van Zoo Planckendael. 

 ©  Zoo Planckendael

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

blg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen