De oppositiegezinde Russische advocaat Ivan Pavlov (C), die met zijn juridische groep de stichting FBK verdedigde, spreekt met de media voor het gerechtsgebouw in Moskou.
Volledig scherm
De oppositiegezinde Russische advocaat Ivan Pavlov (C), die met zijn juridische groep de stichting FBK verdedigde, spreekt met de media voor het gerechtsgebouw in Moskou. © EPA

EU laakt “ongefundeerde poging tot onderdrukking” van organisatie Navalny, die strijd tegen corruptie belooft verder te zetten

De anticorruptiestichting FBK, de voornaamste organisatie van Kremlincriticus Aleksej Navalny, heeft donderdag gezegd haar strijd te zullen voortzetten. De aankondiging komt er daags nadat de organisatie door het Russische gerecht als extremistisch werd bestempeld. De Europese Unie aanziet die beslissing van de rechtbank in Moskou als “de meest ernstige poging van de Russische regering tot nu toe om onafhankelijke politieke oppositie te onderdrukken”, stelt hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid Josep Borrell.

3 reacties

  • Patrick Dewael

    3 jaar geleden
    Heeft de EU niet genoeg probleem binnen Europa dat ze zich moeten bezig houden met de binnenlandse politiek van Rusland?
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    De bezorgdheid en ijver om zich bezig te houden met de binnenlandse politiek van een ander soeverein land illustreert hun vredevolle bedoelingen zoals het louter defensief karakter van hun Navo.
  • HUGO Wils

    3 jaar geleden
    Dat de EU zich eens bezighoudt met haar eigen interne problemen i.p.v zich te bemoeien met Rusland.Van het Russische gas zijn ze niet vies!