Sint-Truiden en Wezet spelen finale in Beker van België handbal

De finale in Beker van België handbal voor vrouwenteams gaat tussen Sint-Truiden en bekerhouder Fémina Wezet. Sint-Truiden versloeg zondagnamiddag Hubo Initia Hasselt met 25-21 in de terugmatch van de halve finales. Fémina Wezet plaatste zich eveneens voor de eindstrijd na een 21-21-gelijkspel tegen DHT Middelkerke-Izegem, maar won al de heenwedstrijd. De finale wordt op 17 april gespeeld in Sportoase Leuven.

belga

Sint-Truiden-Hasselt had alles wat een echte cupmatch moest hebben. Een flinke dosis spanning, gemiste doelpogingen, prima reddingen en af en toe het doelhout dat meespeelde. Na drie minuten opende Sara Marteleur de score voor Sint-Truiden, waarop Edel Robyns meteen gelijkmaakte: 1-1. Tot 6-5 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waarna Sint-Truiden beetje bij beetje afstand nam. De stand bij de rust was 11-8 voor Sint-Truiden.

Hetzelfde spelbeeld regeerde in de tweede helft, beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. De belangen waren groot en dat zorgde in de negende minuut voor vier tijdbestraffingen in één minuut: twee voor Sint-Truiden en twee voor Hasselt. Halfweg de tweede helft maakte de thuisploeg enkele doelpunten op rij en diepten de Truienaars de kloof uit tot zeven doelpunten (19-12). De veer bij Hasselt was gebroken en zo eindigde de wedstrijd op 25-21. Hasselt grijpt voor het tweede jaar op rij naast de finale. Vorig jaar was Achilles Bocholt te sterk, dit jaar Sint-Truiden. Sint-Truiden won in 2010 de Beker van België.

Gelijkspel volstaat voor Wezet

Fémina Wezet versloeg zaterdagavond op overtuigende wijze DHT Middelkerke-Izegem met 28-16. In de terugwedstrijd zondagavond legde DHT Middelkerke-Izegem zich niet neer bij de voor hen moeilijke situatie. Halfweg was het 9-12 voor Wezet, maar in de tweede helft haalden de West-Vlamingen alles uit de kast. Zo werd het nog 21-21. Wezet won eerder al 12 keer de bekerfinale.