Beeld van de persconferentie van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en administrateur-generaal Jaak Raes.
Volledig scherm
Beeld van de persconferentie van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne en administrateur-generaal Jaak Raes. © Photo News

Staatsveiligheid krijgt er 75 procent meer personeel bij: “Nood aan sterke inlichtingendienst”

De Veiligheid van de Staat (VSSE) moet tegen 2024 zowat 1.000 medewerkers tellen, ofwel 75 procent meer dan nu. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bracht donderdag een bezoek aan de dienst en stelde na afloop, samen met administrateur-generaal Jaak Raes, de toekomstplannen van de Staatsveiligheid voor.

10 reacties

  • Yolande MARIS

    2 jaar geleden
    Ja Vivaldi heeft nood aan een sterke veiligheidsdienst,hun dictatuur moet stand houden en VBL en liefst NVA ook,moeten uit de weg geruimd worden en hun kiezers monddood.Zal jullie niet helpen we zijn het uitbuiten moe.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Een rekenmachine kon er niet meer van af. Maar er is mogelijks wel een offerte gevraagd voor het leveren van een telraam.
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Dit is zeker nodig. Schaf de praatbarak die Senaat heet af en je hebt nog geld over.
  • jimmy nuyts

    3 jaar geleden
    Zit er in dat budget van 7,5 miljoen ook een werkende rekenmachine ? Want dit is 180% erbij, niet slechts 75% erbij, en aan 135 erbij per jaar ga je op 3 of 4 jaar ook niet aan de 1000 in totaal geraken in 2024.
  • Lieven tanghe

    3 jaar geleden
    Nog een hoop niet economisch renderende ambtenaren erbij.Gelukkig moet VQ ze zelf niet betalen !