Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid © HLN LIVE

Mijlpaal in zicht: tegen 21 juni zijn 7 op de 10 volwassen Vlamingen een eerste keer geprikt

21 juni wordt een mijlpaal in de vaccinatiecampagne. Dan is 70 procent van de volwassen Vlamingen één keer gevaccineerd. Dat geeft nog geen groepsimmuniteit, maar we kunnen met geruster gemoed de zomer in. 

12 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Als je een uitnodiging krijgt voor om het even welk vaccin , dan kan je steeds een afspraak maken. Je krijgt geen uitnodiging voor een vaccin die er niet is. Zo marcheert het toch goed in Vlaanderen tenzij Michael Wolf ergens anders woont, zoniet worden hier leugens verkondigt om alles in een slecht daglicht te stellen. In Vlaanderen loopt alles goed gepland en de vaccinatiecentra verdienen een pluim
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    MICHAEL WOLF, voor AZ waren hier slots op 1 dag per week en die waren maar 1 week op voorhand zichtbaar. Na 3 weken had ik 'geluk' om een vrij slot te vinden, anders was ik als risicopatiënt niet gevaccineerd geweest. Aan het vaccinatiecentrum stond een lange rij voor AZ, de andere rijen waren praktisch leeg. Ik heb meer dan een uur kunnen aanschuiven ondanks een afspraak. Dit is ontzettend slecht geregeld. Het vaccinatiecentrum hier werkt ook niet met de Qvax-lijst.
  • paul de wind

    3 jaar geleden
    Ik dacht dat iedere Vlaming op 11 juni minstens één keer gevaccineerd zou zijn. Of heeft Beke zich weer een bekke vergaloppeerd?
  • Carine Laseure

    3 jaar geleden
    Michael wolf ik heb juist hetzelfde meegemaakt wou mijn datum voor eerste prik verplaatsen maar dit was niet mogelijk omdat ze geen nieuwe lijsten hadden voor astrazeneca ik wou vervroegen eventueel en er was nog plaats voor pfizer maar dat mocht niet want ik mocht geen ander vaccin krijgen enkele dagen nadien hoorde ik van iemand anders dat ze een uitnodiging voor pfizer had en ze mocht kiezen of ze geen johnson wou , ze voor johnson dus waar zit de logica? Ik ben nu geshrapt van lijst.
  • Dirk Vanhecke

    3 jaar geleden
    Ben bijna 58 en moet mijn eerste vaccinatie nog krijgen
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. “Ik riep, maar het was te laat. Hij stak me met een koksmes”: Lambrice (17) doet verhaal van massale vechtpar­tij die gefilmd werd door omstaan­ders
    PREMIUM

    “Ik riep, maar het was te laat. Hij stak me met een koksmes”: Lambrice (17) doet verhaal van massale vechtpar­tij die gefilmd werd door omstaan­ders

    De adrenaline is nog niet uitgewerkt, zegt hij. Maar het besef dat dit veel erger had kunnen aflopen, dat is wél binnengedrongen. De 17-jarige Lambrice werd maandagavond, tijdens een enorme vechtpartij aan het station van Geel, geraakt door een koksmes van maar liefst 25 centimeter groot. En dat terwijl hij een uit de hand gelopen ruzie juist wilde bedaren, vertelt hij nu aan HLN.
    Geel