De Vrijdagmarkt in Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vrijdagmarkt in Gent. © Thomas Nolf

“Je denkt dan al snel: wat ben ik toch een saaie mens”: lijden we straks allemaal aan post-corona-FOMO?

Het voorbije anderhalf jaar viel er weinig te missen. Maar nu horeca, bioscopen en theaters opnieuw open zijn, mogen we weer uit ons kot. En komt ook de FOMO, de fear of missing out of angst om iets te missen, in alle hevigheid terug. “Dit wordt nog een hele uitdaging”, klinkt het in De Morgen.

5 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Keuzestress is het probleem van de tijd. FOMO loert om de hoek. Hoe minder keuze, hoe beter. En wat nog beter is: géén keuze hebben. Niets is zo zalig en bevrijdend als geen keuze hebben, zoals tijdens een lockdown. We moeten trachten dit gevoel te behouden en niet te bestempelen als saai, maar als slim.
  • Juliette Francois

    3 jaar geleden
    Ik wil gewoon terug het oude normaal. Mijn vrijheid en nooit meer mondmaskerplicht!
  • Fanny Konings

    3 jaar geleden
    Teveel is teveel ik wil geen vreemde aanrakingen
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Ik heb er geen probleem mee. Covid is erg geweest voor heel veel mensen maar voor mij waren het gouden tijden : geen vergaderingen of familiebijeenkomsten waar je liever niet naartoe gaat, geen trouwfeesten of begrafenissen waar je niet onderuit komt, geen bezoekers thuis of op bezoek gaan, je kan iedereen ontwijken, je kan alleen in de lift, minder volk op de baan, geen zatte lallende en roepende studenten midden de nacht en noem maar op. Behalve die ziekte mag het van mij zo blijven duren.
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Langs hoeveel kanalen wordt tegenwoordig de mens bestookt met vragen en raadgevingen .Het lijkt erop dat niemand nog een ruggengraat heeft om zichzelf in te schatten.