BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Zelfs eieren in straal van 15 kilometer rond 3M-fabriek schadelijk: “In bijna alle cases zorgen twee eitjes per week al voor te grote inname chemische stoffen”

Niet alleen Zwijndrecht heeft last van vervuilde gronden door de chemische stof PFOS. Meer zelfs: in een straal van 15 kilometer rond de 3M-fabriek is zelfs de consumptie van eieren uit eigen tuin schadelijk. Dat hebben onderzoekers van de Universiteit Antwerpen ontdekt. De gemeente Zwijndrecht gaat – op basis van de bevindingen – zijn inwoners zo goed als zeker verbieden om eieren uit eigen tuin te eten. “De gezondheidsrisico's gaan van een verstoorde hormoonbalans tot een verhoogd risico op kanker.”

41 reacties

  • VIVIANE LEPEE

    3 jaar geleden
    CD&V wil dat potje liever bedekt houden,uiteindelijk waren het hun ministers die jarenlang niets deden. Daarom zijn ze boos. En groen zou beter ook niet te hoog van de toren blazen, die partij leverde de burgemeesters van Zwijndrecht. En die hebben toen ook gezwegen. in ruil voor de gemeentefinanciën? De gemeentebelasting op de personenbelasting bedraagt in Zwijndrecht 0 (nul) %
  • willy van gorp

    3 jaar geleden
    Die paar eieren zal geen kwaad meer kunnen als je als 20 jaar uw dosis chemische stof PFOS binnen gekregen hebt!
  • Jan Van Rompaey

    3 jaar geleden
    We worden allemaal bedrogen door onze ministers en politici.
  • Walter De Vuyst

    3 jaar geleden
    Ban gewoon die multinationals die geen Euro belasting betalen en als het hen te heet onder de voeten wordt halsoverkop het hazenpad kiezen naar één of ander derdewereldland . Jarenlang heeft men de boel laten betijen en gronden laten vervuilen, de Vlaamse regering steekt hun kop in het zand en bakt er zoals gewoonlijk niets van . Tenzij de economie nog wat meer pamperen . Hopelijk neemt de Burgemeester de gepaste maatregelen .
  • Roger Poot

    3 jaar geleden
    Hallo Groen !, waar waren/zijn juliie ?