Emmanuel Macron
Volledig scherm
Emmanuel Macron © EPA

Macron roept farmabedrijven op om 10 procent vaccindosissen aan arme landen te schenken

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag de farmaceutische bedrijven opgeroepen om 10 procent van de verkochte vaccindosissen te doneren aan arme landen. Hij hoopt ook dat de G7 het doel onderschrijft dat 60 procent van de Afrikanen tegen eind maart 2022 gevaccineerd moet zijn.

6 reacties

  • Jean West

    3 jaar geleden
    Arme landen waar de beleidsvoerders in grote weelde leven.
  • Dirk Bytebier

    3 jaar geleden
    Goed initiatief maar misschien ook eens opkomen voor de armen in onze eigen omgeving
  • carine poelman

    3 jaar geleden
    Akkoord als die landen niet in oorlog zijn.
  • willem merken

    3 jaar geleden
    En hoeveel gaat hij uit eigen zak betalen?
  • Emanuel de Landheer

    3 jaar geleden
    Waarom? Ze weten niet hoe ze te gebruiken en ze te bewaren(koel)! Weggegooid geld zoals gewoonlijk
  1. “Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesgesprekken met Rusland onthuld
    PREMIUM
    100

    “Oekraïense oorlog had allang gedaan kunnen zijn”: geheimen van de vredesge­sprek­ken met Rusland onthuld

    Oekraïne moest z’n leger reduceren tot hooguit 85.000 soldaten en 342 tanks. Dat was één van de Russische eisen tijdens de vredesgesprekken die er in de eerste weken van de oorlog zijn geweest. Moskou overwoog in ruil zelfs om de Krim terug te geven, schrijft het maandblad ‘Foreign Affairs’. Dat bemachtigde een schat aan nooit naar buiten gebrachte details. “De oorlog had toen al gedaan kunnen zijn”, zo klinkt het. Maar wie heeft dat dan verhinderd? En zijn andere experts het met die inschatting eens?
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Teheran belooft in Veilig­heids­raad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaat­schap Palestina

    De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt ondertussen extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.