Minister Benjamin Dalle/ Een dag na de rellen is de rust weergekeerd in de Blaarmeersen.
Volledig scherm
Minister Benjamin Dalle/ Een dag na de rellen is de rust weergekeerd in de Blaarmeersen. © Photo News/ Wannes Nimmegeers

Minister Dalle over vechtpartij Blaarmeersen: "Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen”

"De werkloosheidscijfers zijn in Brussel nog altijd torenhoog. Een op de vier jongeren is werkloos. Mochten ze een job hebben, zouden ze deze zaken niet doen." Dat zei Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) donderdag in Terzake op Canvas, in een reactie op het incident in de Gentse Blaarmeersen.

320 reacties

  • Eddy DeGoei

    3 jaar geleden
    Provinciale domeinen zien dit al meer dan twintig jaar gebeuren. Ik werk in Brussel en vroeger ging ik wel eens 's avonds iets drinken met collega's maar nu steeds minder, je kan er altijd overvallen worden door van die werkwilligen. Ik ken voorbeelden genoeg. Ook dat is al tientallen jaren bezig maar ministers zien dat niet met hun oogkleppen op. Volgens hen is dit een utopische diverse samenleving, we moeten er de vele voordelen van inzien. De nadelen worden weggemoffeld. Proficiat.
  • etienne bies

    3 jaar geleden
    gracienne de groodt , volledig akkoord. Maar als werkloze en 55 plusser kreeg ik van de VDAB te horen dat vrijwilligerswerk geen werk was , hoewel ik eerder van oordeel ben dat vrijwilligers soms meer geëngageerd en gemotiveerd zijn dan vaste werknemers.
  • Raymond De Roeck

    3 jaar geleden
    Gelooft die gast nu echt dat die relschoppers zoeken naar een job. Ze verdienen veel meer met drugs te verpatsen dan te werken.
  • gracienne de groodt

    3 jaar geleden
    Vrijwilligerswerk verplichten, zoniet uitkering schorsen.....
  • louis reinquin

    3 jaar geleden
    Neen Mijnheer de Minister, het is de opvoeding thuis en het zit erin gebakken.