De versie van de Hyperloop waaraan het Spaanse Zeleros momenteel werkt
Volledig scherm
PREMIUM
De versie van de Hyperloop waaraan het Spaanse Zeleros momenteel werkt © Zeleros

Minister Crevits laat mogelijkheid Vlaamse hyperloop onderzoeken: zoeven we binnenkort tegen duizend km/u van Antwerpen naar Brussel?

Beeld u even in: u wordt met een snelheid van duizend km/u in een capsule doorheen lange, luchtledige buizen van Antwerpen naar Brussel geschoten. Na slechts 6 minuten: bestemming bereikt. Maar ook voor goederenvervoer zou de futuristische hyperloop kunnen worden ingezet. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) laat alvast de mogelijkheden voor een Vlaamse hyperloop onderzoeken. Hoe realistisch is zoiets echt? Waar en wanneer zou het nieuwe transportsysteem er kunnen komen? En is dat ook betaalbaar?

73 reacties

  • Peter Jacobs

    3 jaar geleden
    Hyperloop Antwerpen-Brussel heeft inderdaad enkel en alleen zin, en leefbaar, als het deel uitmaakt van een noord-zuid verbinding : Amsterdam-Antwerpen-Brussel-Parijs-Lyon-Madrid/Barcelona?
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    Hebben ze echt geen zinnige ideeën waaraan onze zuur verdiende centen nuttig besteed kunnen worden? Geef ons dan maar een deel van de betaalde belastingen terug en verminder de belastingen in de toekomst. Ik weet wel nuttigere zaken te doen met mijn centen. Crevits kan misschien samen met Coens eens nadenken over de toekomst van Cd&v, dat kost ons (belastingbetaler) alleszins minder. Wil ze toch dit project dan kan ze eens nadenken over crowdfunding? Dan weet ze ineens hoeveel animo er voor is.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Dacht dat ze komaf ging maken met papieren realisaties. En nu begint ze er zelf weer aan.
  • Jan De Greef

    3 jaar geleden
    Hoeveel moet dat onderzoek kosten? Als Crevits geld genoeg heeft om weg te gooien mag ze het gerust aan mij geven.
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Voor een overbrugging van amper 40km zouden ze dit miljarden ding bouwen. Weg gegooid geld. Laat zulke ondingen aan de privé om hun geld naartoe te gooien. Misschien heeft de post er iets aan komt een brief na 2 dagen in de plaats van nu na een volle week.