Friturist Joeri (45) voert De Bruyne en Courtois overal naartoe: “Je moet de mensen hun gezicht zien”

Merelbeke -

Verschiet niet als u tijdens het EK Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Eden Hazard in een Mini Cooper ziet rondrijden in Merelbeke en omstreken. Het is een stunt van Joeri Cornelis (45), de uitbater van frituur De Zoutkorrel in Merelbeke.

Lieven Van Imschoot

Joeri maakte levensechte poppen van Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois en Eden Hazard, trok de Rode Duivels een shirt aan en neemt hen overal mee naartoe. “Je moet de mensen hun gezicht zien”, lacht Joeri. “Wanneer ik op de R4 rijd, zie ik iedereen staren en verbaasd kijken. Ook kinderen vinden het fantastisch. Ik krijg alleen maar goeie reacties.”

Joeri zette de poppen ook in zijn frituur zelf. “Wie er tijdens het EK een selfie bij maakt en de foto op mijn Facebookpagina zet, kan een ballonreis winnen.” En bij elk doelpunt op het EK, krijgt de klant die op dat moment bij de friturist aan de toonbank staat een groot pak friet gratis.

Want er mag wel wat meer sfeer zijn rond de Rode Duivels, vindt Joeri. “Kijk naar die Hollanders. Die zijn nu al aan het vieren alsof ze al Europees kampioen zijn. Wij zijn aan het zagen en klagen dat het ons niet zal lukken. We zouden een beetje meer zoals de Hollanders moeten zijn, en fier zijn op ons land!”

 ©  fvv

 ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen