Grootschalige controleactie in Belgische ziekenhuizen naar arbeidstijd bij artsen

Genrebeeld. 

Bron: BELGA

De arbeidsauditoraten van Brussel, Waals-Brabant, Halle-Vilvoorde en Luik zijn vrijdag binnengevallen in verschillende ziekenhuizen in hun arrondissementen. Het gaat om een controle op de werkuren van de stagiair-artsen, zo melden de arbeidsauditoraten vrijdagmiddag.

De controles, die uitgevoerd werden door de dienst Toezicht op de Sociale Wetten, in samenwerking met de Computer Crime Unit van de federale politie, gaan meer bepaald over de correcte toepassing van de wet van 12 december 2010 tot vaststelling van de arbeidsduur van de geneesheren, tandartsen, dierenartsen, kandidaat-geneesheren in opleiding, kandidaat-tandartsen in opleiding en studenten-stagiairs die zich voorbereiden op de uitoefening van deze beroepen, klinkt het bij de arbeidsauditoraten. Een gelijkaardige controle in een groot ziekenhuis vorig jaar bracht immers heel wat onregelmatigheden aan het licht.

“De ziekenhuizen die vandaag gecontroleerd zijn, werden niet uitgekozen omdat we bepaalde informatie over hen zouden hebben”, merken de arbeidsauditoraten op. “Er kan geen enkele conclusie getrokken worden uit het feit dat één of ander ziekenhuis vandaag al of niet gecontroleerd werd. Andere controleacties zijn ook niet uitgesloten.”

Eenmaal de controles afgelopen en de nodige gegevens verzameld, zullen de arbeidsauditoraten bekijken welk gevolg ze geven aan de gemaakte vaststellingen, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen