Het is momenteel niet mogelijk om het interval voor de tweede prik van het vaccin van AstraZeneca te verkorten.
Volledig scherm
Het is momenteel niet mogelijk om het interval voor de tweede prik van het vaccin van AstraZeneca te verkorten. © AFP

Tweede AstraZeneca-prik vervroegen voor 65-plussers en risicopatiënten? “Onze mailbox puilt uit, maar pas belofte bij zekerheid over de leveringen”

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zegt op dit moment nog geen belofte te kunnen doen om 65-plussers en risicopatiënten die een eerste coronaprik van AstraZeneca hebben gekregen, vroeger dan gepland hun tweede prik te geven. Voor hen staat de termijn momenteel nog op twaalf weken, en pas als er zekerheid is over een grote AstraZeneca-levering over twee weken, kan hun tweede vaccinatie eventueel vervroegd worden van augustus naar juli. Dat hebben Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid Dirk Dewolf gezegd op de wekelijkse persbriefing rond de vaccinatiecampagne.

62 reacties

  • Marc Laeremans

    3 jaar geleden
    Hoe je het draait of keert de vaccinatiestrategie is al vanaf het begin een zooitje. Nu zouden de risicopatienten die 12 weken moesten wachten 4 weken vroeger kunnen worden gevaccineerd als de levering het toelaat. Normaal zouden deze mensen allang voor de tweede keer zijn gevaccineerd. Zij kwamen toch na de 65+? Maar dit werd zeker niet waargemaakt.
  • Etienne Bertels

    3 jaar geleden
    deze mensen en alsook ik hun 2é vaccin geven zou alleszins ook nog eens veel testen kunnen besparen, ik moet mezelf nog laten testen nu na mijn 2é prik alvorens ik in mijn gepland verlof kan gaan, maar blijkbaar heeft Beke daar geld genoeg voor.
  • Roger Mertens

    3 jaar geleden
    Mix Astrazenica met Pfizer is in Frankrijk geen probleem maar wel in België?
  • robert bringmans

    3 jaar geleden
    Ben 65plus en risico patiënt en mijn kinderen en schoonkinderen gaan voor mij geënt zijn ik pas 28 julie
  • rudi Dido

    3 jaar geleden
    laat je besmetten dan krijg je een pas