Karolien Coenen
Volledig scherm
© Karolien Coenen

Beke lanceert oproep aan twintigers: “Meld je aan op Qvax, reële kans je vaccinatie weken te versnellen”

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) roept zo veel mogelijk twintigers op om zich op de Qvax-reservelijst te zetten, om zo sneller gevaccineerd te worden, al dan niet met het Johnson & Johnson-vaccin. Gisteren werd aangekondigd dat jongeren zich vanaf 16 juni vrijwillig zullen kunnen aanmelden voor dat vaccin waar maar één prik voor nodig is.

  1. Tweede AstraZeneca-prik vervroegen voor 65-plussers en risicopatiënten? “Onze mailbox puilt uit, maar pas belofte bij zekerheid over de leveringen”

    Tweede AstraZene­ca-prik vervroegen voor 65-plus­sers en risicopa­tiën­ten? “Onze mailbox puilt uit, maar pas belofte bij zekerheid over de leveringen”

    Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zegt op dit moment nog geen belofte te kunnen doen om 65-plussers en risicopatiënten die een eerste coronaprik van AstraZeneca hebben gekregen, vroeger dan gepland hun tweede prik te geven. Voor hen staat de termijn momenteel nog op twaalf weken, en pas als er zekerheid is over een grote AstraZeneca-levering over twee weken, kan hun tweede vaccinatie eventueel vervroegd worden van augustus naar juli. Dat hebben Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) en topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid Dirk Dewolf gezegd op de wekelijkse persbriefing rond de vaccinatiecampagne.
  2. POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousiaste senioren opzoekt”
    PREMIUM

    POLITIEKE ANALYSE. “Waarom Conner Rousseau vooral enthousias­te senioren opzoekt”

    Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: waarom Conner Rousseau dezer dagen optrekt met zilvergrijze socialistische militanten en niet met jonge kiezers. “Het publiek dat u ademloos naar hem ziet luisteren, is helemaal niet het doelpubliek. Het doel zijn de camera’s en journalisten die als rondreizende handelaars in nieuws en beeld met de karavaan meereizen.”