BELGA/Shutterstock
Volledig scherm
© BELGA/Shutterstock

Ons drinkwater zal voortaan ook uit de Noordzee komen

Binnenkort zal ontzilt zeewater uit onze kraan komen. Het is de bedoeling dat zeewater één van onze bronnen voor drinkwater wordt. Dat zegt De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen.

20 reacties

  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Dat ze eerst eens de waterleidingen nakijken en vernieuwen. Volgens een recent documentaire verdwijnt in sommige provincies 50% van het leidingwater in de grond omwille van een verwaarloosde netwerk van lekkende pijpen.
  • Andre Wouters

    3 jaar geleden
    Dat had al 30 jaar gekund, maar de Vlaamse regering heeft het tegen gehouden. Was een voorstel van de Walen.
  • Willy De Proost

    3 jaar geleden
    Op de canarische eilanden is er nooit drinkwater tekort,zelfs de bomen en allerhande planten worden het jaar rond bevloeid,daar word al jaaaren ontzilt.
  • Marcel Garitte

    3 jaar geleden
    Ze zijn hier wakker geworden... technologie bestaat al decennia en hoeft niet eens duur te zijn. Bestaat in Spanje al járen... daar klaagt men nooit dat het grondwaterpeil te laag staat. Nochtans is Spanje de groentenschuur van Europa.
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    Ojaaa, en wat met de zure regen, vervuilde oceanen, niet aangeslotenen op een rioolnet, lekkende waterleidingen, vanwaar komen de zinkgaten? Help land tuinbouw en veestapel eerst met nie 100% gezuiverd drinkwater. Nog veel te doen vóór we ontzilten naar drinkwater.