Vier jongeren klemgereden na nachtje uit: “We werden bekogeld met een bijl en messen”

© if

Een avondje uit in discotheek Kokorico in Zomergem eindigde voor vier twintigers uit Assenede en Zelzate met een zware kater. Na een vechtpartij in de dancing werden ze op weg naar huis klemgereden door drie wagens. “Ze hadden een bijl en messen.”

Chris Thienpondt

“We gaan geregeld naar de Kokorico. Nog nooit hebben we problemen gehad”, zegt Youssri Derdour (23) uit Assenede, die zaterdag samen met drie vrienden (allen 23) uit Zelzate nog eens op stap ging in de Zomergemse discotheek.

“We waren een praatje aan het maken in de gang van de toiletten, toen er plots een man van vreemde afkomst zonder reden tegen ons uitviel: ‘Is dat hier een vismarkt toch? Hou jullie klep’. Eén van mijn vrienden reageerde dat hij het beter wat rustig aan zou doen. Daarop zijn de twee op de vuist gegaan.”

Rode of roze BMW

De security greep in en zette de relschopper uit de club. Einde verhaal leek het, tot de vier vrienden 2,5 uur later naar huis vertrokken en een tiental kilometer verder, op de Jacques Paryslaan (R4) in Evergem, rond 5.15 uur werden klemgereden door de aanhang van de boelzoeker.

Wat volgde was een extreem geval van (verkeers)agressie. “Plots werden we in rotvaart voorbijgestoken door een Peugeot camionette en een BMW: een rode zeggen mijn vrienden, maar volgens mij was het een BMW met een lichtroos babykleurtje. Uit beide wagens kwamen drie of vier gasten, die op ons af stapten. Ik ben in een reflex tegen 40 per uur achteruit beginnen rijden: daarop werden we bekogeld met een bijl en messen.”

“Eén van die lui had zelfs een pistool bij, maar er is gelukkig niet geschoten. Bij het achteruitrijden heb daarbij een andere BMW geraakt, die vermoedelijk ook bij de groep hoorde. Ik ben beginnen spookrijden en heb de eerstvolgende afslag genomen. In de Langerbruggestraat hebben we kunnen schuilen bij mensen binnen en de politie kunnen bellen. Wellicht waren we al vanaf de Kokorico gevolgd, maar we hadden helemaal niks in de gaten.”

De Opel Astra van Youssri raakte beschadigd bij het wegvluchten, maar hij beseft dat hij en zijn vrienden ontsnapt zijn aan veel erger. “Het was wegvluchten en spookrijden of een zwaar pak slaag krijgen, misschien nog erger... Ik heb een slechte dag: ik heb een hele dag gepiekerd over het voorval.”

Getuigen gezocht

De politie Assenede-Evergem is op zoek naar mogelijke getuigen van het incident. Volgens Youssri had de bestelwagen een zwart-witte nummerplaat. Over de nummerplaat van andere wagens kan hij geen uitsluitsel geven. “Er was op dat uur bijna niemand meer op de baan, maar ik hoop dat er toch nog getuigen opdagen die iets gezien hebben of die roze BMW kennen...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen