Dronebeeld van de fabriek van 3M in Zwijndrecht
Volledig scherm
PREMIUM
Dronebeeld van de fabriek van 3M in Zwijndrecht © BELGA

PFOS-vervuiling reikt tot wel 15 kilometer ver: àlle buurgemeenten zitten met vragen (maar niet iedereen onderneemt meteen actie)

Sint-Niklaas/Zwijndrecht/AntwerpenDe PFOS-vervuiling rond de fabriek van 3M in Zwijndrecht beroert de hele regio, nu blijkt dat de gezondheidseffecten van de vervuiling mogelijk tot 15 kilometer ver rond het bedrijf reiken. Zowel in de betrokken Oost-Vlaamse als Antwerpse buurgemeenten zitten politici en inwoners met heel wat vragen, maar niet overal gaat men zelf al op zoek naar antwoorden. “We hebben de mensen al meer dan een jaar allerlei coronamaatregelen laten opvolgen. We zijn dus behoedzaam voor we nieuwe verboden gaan afkondigen.”

  1. Poetsvrouw filmt hoe Zonhovense onthaalmoeder (59) baby’s slaat: “Ik was het beu om ze steeds opnieuw tot de orde te roepen”
    PREMIUM

    Poetsvrouw filmt hoe Zonhovense onthaalmoe­der (59) baby’s slaat: “Ik was het beu om ze steeds opnieuw tot de orde te roepen”

    “Een moeilijke maandagmorgen”, “kindjes die met blokken gooiden” of waren het toch gewoon haar eigen frustraties die maakten dat een onthaalmoeder (59) uit Zonhoven twee baby’tjes mishandelde? Een poetsvrouw die bij de buren aan het werk was, zag hoe de onthaalmoeder de kindjes hardhandig vastgreep en zelfs met de vlakke hand een tik gaf. De opvang werd gesloten, de vrouw geschorst en ondertussen hangt haar zelfs een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd. “Ze deed alsof het allemaal een complot was tegen haar.”
    Zonhoven, Hasselt
  2. Sjoemelende bankdirecteur wil zijn slachtoffers niet vergoeden: “Wij zijn 800.000 euro kwijt. En we zijn niet alleen”
    PREMIUM
    Update

    Sjoemelen­de bankdirec­teur wil zijn slachtof­fers niet vergoeden: “Wij zijn 800.000 euro kwijt. En we zijn niet alleen”

    Samen met zijn handlanger maakte de charmante bankdirecteur Yves B. (47) verschillende klanten in de loop der jaren een slordige 3 miljoen euro lichter. Acht jaar (!) na de start van het gerechtelijk onderzoek werd de de bankdirecteur in november 2021 uiteindelijk schuldig verklaard, maar hij kreeg geen straf. Wel moest hij, samen met zijn kompaan én zijn werkgever BNP Paribas Fortis, de slachtoffers vergoeden. Maar daar verzetten Yves B. en de bank zich tegen. Vandaag werd de zaak behandeld voor het hof van beroep in Gent. “Mijn cliënt is zelf een slachtoffer. Hij is alles kwijt en heeft hier geen euro aan verdiend”, zo pleitte zijn advocaat.
    Beernem, Jabbeke, Oostende, Oudenburg
  1. En of er een toekomst is na Van Hool: deze negen bedrijven wachten ex-werknemers op met open armen
    PREMIUM

    En of er een toekomst is na Van Hool: deze negen bedrijven wachten ex-werknemers op met open armen

    Amper een week geleden viel het doek over bus- en touringcarbouwer Van Hool en belandden 2.400 werknemers zomaar op straat. Maar lang hoeven zij niet in de kou te blijven staan: meer dan tweehonderd bedrijven meldden zich al aan om de gedupeerde werkkrachten aan te werven. “Veel bedrijven toonden direct interesse in de medewerkers”, vertelt Jan Gatz van Agoria. “Maar uit beleefdheid hebben ze gewacht tot het faillissement er was.” Over welke bedrijven gaat het nu juist? En naar welke profielen zoeken ze? Wij lijsten er 9 op.
    Geel, Balen, Duffel, Grobbendonk, Lint, Puurs-Sint-Amands, Herselt, Rumst, Hulshout, Ranst, Kontich, Mechelen, Hove, Bornem, Bonheiden, Meerhout, Boechout, Mol, Heist-op-den-Berg, Berlaar, Vorselaar, Herentals, Sint-Katelijne-Waver, Nijlen, Lier, Westerlo, Willebroek, Laakdal, Herenthout, Putte, Olen
  2. Van gemeenteraadslid tot burgemeester – en zelfs even minister – naar onafhankelijk raadslid: de veelbesproken carrière van Veerle Heeren
    PREMIUM

    Van gemeente­raads­lid tot burgemees­ter – en zelfs even minister – naar onafhanke­lijk raadslid: de veelbespro­ken carrière van Veerle Heeren

    Veerle Heeren (CD&V) is door CD&V Sint-Truiden uit de fractie gezet. Dat maakte de partij gisterenavond bekend. Dertig jaar lang zetelde Heeren in de Truiense gemeenteraad, eventjes werd ze zelfs Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en negen jaar lang droeg ze de burgemeesterssjerp in Sint-Truiden. Eerder kondigde ze zelf al aan eind dit jaar te stoppen met politiek, maar de laatste maanden van haar carrière zal ze dus als onafhankelijke doorbrengen. Een terugblik op Heerens 30 jaar lange carrière met een groot engagement voor ‘haar’ Sint-Truiden, maar ook enkele stevige uitschuivers.
    Sint-Truiden