© Wim Hendrix

“Lage-emissiezone houdt geen rekening met campers”

Geert Van Espen uit Deurne heeft bewust geen auto, enkel een camper om op vakantie te gaan en af en toe een zware boodschap te vervoeren. Maar door de lage-emissiezone kan dat laatste niet meer.

fh

Geert Van Espen woont in De Sossastraat, een zijstraat van de Bisschoppenhoflaan. “Gelukkig net buiten de lage-emissiezone”, zegt de Deurnenaar die tien jaar geleden zijn personenauto wegdeed. Van dan af pendelt hij met de trein naar zijn werk. Om naar het stadscentrum te rijden gebruikt hij de fiets.

Wel kocht hij acht jaar geleden een camper voor de vakanties en citytrips. Het voertuig is ook handig om af en toe groot materiaal te vervoeren vanuit de nabijgelegen Gamma op de Singel. “Helaas ligt die net binnen de lage-emissiezone zodat ik nu verplicht word elders te gaan en veel meer kilometers af te leggen”, zegt Geert Van Espen.

Google Maps

De voorbije dagen bestudeerde Geert Van Espen uitvoerig Google Maps en ging hij checken waar camera’s hingen op zoek naar mogelijke sluipwegen. Maar die bleken er niet te zijn. Of misschien toch nog eentje, langs de Buurtspoorweglei, maar die is door de aangekondigde werkzaamheden aan de Turnhoutsepoort nu niet aantrekkelijk. “Het stuk van de Singel tussen Stenenbrug en Foorplein behoort niet tot de lage-emissiezone om chauffeurs die van de E313 komen een uitweg te bieden richting N12 en N116. Via het bruggetje aan de Statielei kan je ongezien de stad in. Ik heb er nergens camera’s gevonden”, zegt Van Espen.

Van Espen vindt dat er voor campers een uitzondering of tenminste een overgangsperiode moet worden ingelast. In Amsterdam en vele Duitse steden waar al veel langer een milieuzone is ingesteld, geraakt hij met zijn camper probleemloos tot op de parkings bij het centrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lage-emissiezone Antwerpen