Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Carl Devos: “Het is onbegrijpelijk dat CD&V de afschaffing van de opkomstplicht bij lokale en provinciale verkiezingen heeft aanvaard”

Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl.

58 reacties

  • Johan Planckaert

    3 jaar geleden
    de enige plaatsen waar cd&v nog veel stemmen haalt zijn gemeenten in west-vlaanderen. Nu gaan ze daar ook onderuit want hun kiezers zijn voor 90 % 50plussers. Als die niet meer gaan is het over en uit. Voor mijn part schaffen ze ook de plicht af federaal; dan zullen ze eens zien hoe weinig mensen nog vertrouwen hebben in de partijen. trouwens er wordt toch geen rekening gehouden met de resultaten.
  • Jean-Marie Devos

    3 jaar geleden
    Dat zal de ondergang worden van de Cd&v
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Democratie bestaat hier niet meer ,men houdt toch geen rekening met het resultaat zie cordon ?? wie kan dat nog blijven verdedigen .
  • RONNY PLATTEEUW

    3 jaar geleden
    Ferdinand Nuyts , perfect verwoord !!!!!
  • jacques marlier

    3 jaar geleden
    waarom nog gaan stemmen ?Ze doen toch wat ze willen en houden geen rekening met de burger!Zie wat er gebeurt is in verleden !Quicky en Declercq in Kortrijk!Moesten we massaal niet meer gaan stemmen,dan zou hun frank(euro) misschien vallen !