Archiefbeeld. Een drone wordt ingezet tijdens een militaire oefening van het Oekraïense leger. (26/05/2021)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Een drone wordt ingezet tijdens een militaire oefening van het Oekraïense leger. (26/05/2021) © REUTERS

Washington geeft extra militaire steun aan Oekraïne, Putin: “Betrekkingen met VS op dieptepunt”

UPDATEDe Verenigde Staten zullen Oekraïne extra militaire steun geven ter waarde van 150 miljoen dollar (circa 124 miljoen euro). Dat meldt het Pentagon, enkele dagen voor de Amerikaanse president Joe Biden zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zal ontmoeten in Genève. Die is van mening dat de betrekkingen de afgelopen jaren tot “een dieptepunt” zijn gedaald.

12 reacties

  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Waarom is het nodig dat de VS altijd de politie rol voor ons moet opnemen? Europa telt 740 mil inwoners de VS 328 en Rusland 144 inwoners. Toch stelt de EU politiek niets voor, en is niet in staat zichzelf te verdedigen of te vertegenwoordigen. De media meld alleen dat Biden beter is dan Trump. Nu kunnen we in Europa gerust verder slapen het belangrijkste is dat de VS de meeste kosten op zich neemt. De EU blaast als een kat maar ons baasje zal ons wel beschermen, en Poetin die lacht ons uit.
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Nu Amerika de troepen terug trekt uit het Midden-Oosten. Moeten die toch ergens terug een standplaats krijgen. En is het niet een mooie open ruimte in de Roemenië tot aan de wit Russische grens. En zo verder tot aan de oost zee in Estland. Allemaal nieuwe kazerne te bouwen een economische versterking voor de regio. En het toerisme.
  • Joris Peeters

    3 jaar geleden
    Trump zat duidelijk 'in the pocket' van Poetin en legde hem geen strobreed in de weg. Met Biden worden de lijnen weer duidelijker afgebakend. Dat Biden een 'oorlogsstoker' zou zijn is onzin, maar de tijd van isolationisme van de VS onder de vorige president is voorbij.
  • ROGER DEPREZ

    3 jaar geleden
    Maar goed dat we die Amerikanen hebben en die de rol van politie op zich willen nemen. Men kijkt soms heel kort door de bocht door veel mensen, hoeveel wereld oorlogen nog sinds 40/45 en ook sinds de VS zich er mee bemoeiden. De vraag die men zich moet stellen is wat zouden Rusland en China doen als VS zich onzichtbaar zouden houden en alles op zijn beloop lieten. Blij dat Joe heeft gewonnen van die leugenaar en zijn fake-news.
  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    Poetin heeft gelijk. Ze hebben in de VS terug een president die van oorlogen houd . Overal gaan ruzie zoeken , en dan overal gaan lopen met de staart tussen de benen . Net zoals in 63' in Vietnam, Indochina en zelfs Korea. Het laatst was in Mogadishu , daar moesten ze lopen voor hun leven.