AP
Volledig scherm
© AP
Wales WAL
1
EINDE
1
Zwitserland ZWI
  • 74' Goal Kieffer Moore
  • Breel Embolo Goal 49'

Wales en Zwitserland delen de punten: Moore wist openingsgoal van sterke Embolo uit, 1-2 in slot afgekeurd

EK VoetbalWales en Zwitserland hebben hun EK geopend met een draw. Breel Embolo bekroonde zijn sterke partij met de openingsgoal, maar Kieffer Moore zorgde ook al met het hoofd voor de knappe gelijkmaker. In het slot werd de 1-2 van Mario Gavranović afgekeurd. Italië dus alleen op kop in groep A. 

0 reacties

  1. “Ik blonk van trots”: vriendin Shari Van Belle, die zelf net naast de EK-selectie viel, juichte nog nét iets luider na penaltysaves van Flames-doelvrouw Nicky Evrard
    EK voetbal
    1

    “Ik blonk van trots”: vriendin Shari Van Belle, die zelf net naast de EK-selectie viel, juichte nog nét iets luider na penaltysa­ves van Fla­mes-doel­vrouw Nicky Evrard

    Red Flames-doelvrouw Nicky Evrard haalde al twee keer de krantenkoppen in Engeland. Twee strafschoppen gestopt en ook zonder tegen IJsland en Frankrijk bij de uitblinkers. Sinds 2013 is zij de eerste die twee keer een penalty pakte op een EK. Dominique Reyns is de voorzitter van KAA Gent Ladies, zij kent Nicky al jaren. Jimmy Coenraets is de coach van haar nieuwe club OH Leuven. Shari Van Belle is de vriendin van Evrard. Alledrie zagen ze die keeper die ze goed kennen.
  2. Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsiche opmerkingen na penaltymisser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”
    EK voetbal
    1

    Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsi­che opmerkin­gen na penaltymis­ser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”

    Bukayo Saka heeft op zijn Instagram-pagina voor het eerst gereageerd na zijn penaltymisser in de EK-finale tegen Italië. Engeland verloor van La Squadra Azzurra na strafschoppen. Na 120 minuten stond het 1-1. Saka kon Engeland in de running voor de eindzege houden, maar hij miste de beslissende elfmeter. Na de match kreeg hij net als Sancho en Rashford - die ook hun strafschop niet konden omzetten - racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd.