© JEFFREY GAENS

Leko: “Op zo’n veld kan je niet voetballen”

STVV - en vooral dan Yohan Boli - miste de kansen om Westerlo te kloppen. Leko had vooraf gewaarschuwd dat zijn Kanaries efficiëntie zouden moeten tonen om met de punten aan de haal te gaan. Dat gebeurde dus niet, maar Leko was vooral boos op de rampzalige grasmat in Westel. “Hier kon je geen drie goeie passes op geven.”

Gunter SCHOOFS

Onbegrijpelijk hoe Boli de 0-1 liet liggen. Een volgepakt STVV-vak begreep er niets van in ’t Kuipje. Natuurlijk was Ivan Leko misnoegd om de gemiste kans, die de Kanaries punten zou kosten. Maar veel bozer was de Kroaat op de staat van de grasmat. “Op dit veld kon je toch echt niet voetballen”, sakkerde Leko. “We hadden een goeie matchvoorbereiding, karakter en inzet waren aanwezig, maar de kwaliteiten van jongens als Stef Peeters werden lamgelegd door de staat van dit terrein. Dus was het logisch dat wij snel de lange bal hanteerden. Dat was bij momenten niet om aan te zien, maar wat moet je anders?”

KRC Genk

“Ik had vrijdag al aangegeven dat we efficiënt zouden moeten zijn om hier te winnen. Dat gebeurde duidelijk niet. Je moet wat geluk hebben, maar die bal van Boli moest altijd tegen de netten. Idem vlak na de rust. Toen was Van Langendonck sterk. Qua teamspirit kan ik mijn jongens weinig of niets verwijten. Dat powervoetbal van Westerlo na rust hadden we ook voorspeld. Maar als je dat kan aanvatten met een 0-1 of 0-2 voorsprong wordt het een heel ander verhaal.”

Leko haalde op het uur de falende Boli naar de kant. Niet dat Proschwitz het beter deed, al kreeg hij geen panklare kansen. “Fysisch zat Boli erdoor, dus probeerde ik iets anders. Proschwitz moest wat gewicht leggen in de aanval, maar ook voor hem was het aartsmoeilijk op dit veld. Vrijdag tegen Genk wordt het een heel andere match.”

Aangeboden door onze partners