Aantal dagelijkse coronabesmettingen

 ©  BELGA

Tussen 3 en 9 juni zijn dagelijks 984 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Het gaat om een daling van 38 procent, zo blijkt zondagochtend uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Daarmee duikt het aantal dagelijkse besmettingen opnieuw onder de duizend. In totaal raakten in ons land al 1.075.765 mensen besmet met het virus.

Bron: BELGA

De besmettingen blijven dalen in alle provincies en gewesten. De grootste daling is waarneembaar in de provincie Namen, waar de besmettingen met 55 procent dalen. Ook in de Duitstalige Gemeenschap (-52 procent), Luxemburg (-50 procent), Henegouwen (-46 procent) en West-Vlaanderen (-45 procent) is de daling erg groot.

" id="datawrapper- chart-tQlHO" src="https://datawrapper.dwcdn.net/tQlHO/3/" scrolling="no" frameborder="0" style="width: 0; min-width: 100% !important; border: none;" height="450">

Dagelijks worden er nog 52,3 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een daling van 30 procent in vergelijking met de week voordien. In totaal liggen nu nog 721 coronapatiënten in het ziekenhuis, een daling van 26 procent op weekbasis. Nog 285 patiënten hebben intensieve zorg nodig, ook dat is 15 procent minder dan een week geleden. In totaal wordt nog 14 procent van de erkende bedden op intensieve zorgen ingenomen door Covid-patiënten.

Er overleden dagelijks gemiddeld 9,7 mensen aan corona, een daling met 26,1 procent. In totaal stierven in ons land al 25.081 mensen aan de gevolgen van een Covid-besmetting.

Tot slot hebben meer dan 5,5 miljoen personen in ons land één coronaprik gekregen. Ruim 2,9 miljoen mensen, of 32,2 procent van de volwassen bevolking, zijn volledig gevaccineerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer