© HBVL

Stop Darmkanker verkoopt blauwe lintjes in apotheken

Vanaf volgende maand gaat de vzw Stop Darmkanker donkerblauwe sponsorlintjes verkopen in de apotheken. Dokter Luc Colemont kondigt voor 2017 nog andere initiatieven aan om de strijd tegen darmkanker op te drijven.

Frank Heirman

132 lezingen gaf dokter Luc Colemont in 2016 om mensen te sensibiliseren om zich op darmkanker te laten testen. Voor 2017 staan er al 73 geboekt. “Het mogen er gerust meer worden, geen probleem”, zegt Luc Colemont. Eind 2015 gaf hij zijn artsencarrière in het Antwerpse Sint-Vincentiusziekenhuis op om zich voltijds toe te leggen op zijn vzw Stop Darmkanker. Dankzij steun van ondernemer Marc Coucke kan die zich de volgende vijf jaar structureel ontwikkelen.

Blauwe Apotheek

In 2017 wil de vzw Stop Darmkanker naar een hogere versnelling schakelen met tal van acties. Een vaste medewerker kwam in dienst om die mee op te volgen.

Een belangrijk project is de start van de actie ‘Blauwe Apotheek’. Met de apothekersverenigingen werd een akkoord gesloten om blauwe lintjes te verkopen tegen 1 euro. Dat brengt sponsorgeld op, maar zorgt ook voor sensibilisering. “De apothekers willen hun voorlichtingsfunctie meer naar voren brengen. Onze actie past daar perfect in”, gelooft Colemont.

Langs zo veel mogelijk verschillende kanalen probeert de vzw Stop Darmkanker haar boodschap te verkondigen. Zo werd met middelbare scholen een na­tionale wedstrijd opgezet om een promotiefilmpje van dertig seconden te ontwerpen. Vrijdag wordt de winnaar bekendgemaakt op het congres voor Bel­gische maag- en darmspecialisten in het Antwerpse Hilton Hotel. De ingezonden filmpjes werden intussen al 650.000 maal bekeken op YouTube.

Op 23 maart vindt een eerste benefiet gala-avond plaats waarop topchefs Wout Bru en Roger Van Damme komen koken.

Op 24 april wil Stop Darmkanker met 150 lopers deelnemen aan de Ten Miles van Antwerpen, een symbolisch getal want zoveel mensen sterven er per maand in Vlaanderen aan darmkanker.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER