AFP
Volledig scherm
© AFP
Engeland ENG
1
EINDE
0
Kroatië KRO
  • 57' Goal Raheem Sterling

Engelsen trekken zege over de streep na knappe goal Sterling, Kroatië stelt teleur

EK voetbalEen prima start, zonder meer. Engeland begon zonet met een 1-0-zege tegen een zwak Kroatië aan z’n EK. Raheem Sterling scoorde de enige treffer van de partij op Wembley.

1 reactie

  • Edwin Alberty

    3 jaar geleden
    Engeland krijgt naast het thuisvoordeel ook een arbitrage voordeel : de Uefa doet alles voor de centen ! Eens zien wat de arbitrage vanavond zal zijn in de Arena...
  1. KIJK. Johan Bakayoko windt er geen doekjes om: “Moeten eerste worden in deze groep”
    39

    KIJK. Johan Bakayoko windt er geen doekjes om: “Moeten eerste worden in deze groep”

    De Rode Duivels kennen twee van hun drie tegenstanders voor het EK 2024. België neemt het in Duitsland eerst op tegen Slovakije (maandag 17 juni om 18u in Frankfurt), dan tegen Roemenië (zaterdag 22 juni om 21u in Keulen). De derde opponent komt uit de play-offs: Israël, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne of IJsland. Match die op woensdag 26 juni om 18u in Stuttgart gespeeld wordt. Volgens flankaanvaller Johan Bakayoko (20) zijn er geen excuses mogelijk. “In gelijk welke EK-groep zijn wij favoriet.”
  2. Bekladde muurschildering van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewoners zorgen voor pakkend eerbetoon
    Ek voetbal
    5

    Bekladde muurschil­de­ring van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewo­ners zorgen voor pakkend eerbetoon

    De muurschildering van Marcus Rashford in Withington (Manchester) die door vandalen beklad werd met aanstootgevende graffiti, is al herschilderd. Na Rashfords penaltymisser in de EK-finale tegen Italië werd die muurschildering het mikpunt van vandalisme en racisme. Maar gisteren waren enkele buurtbewoners er al snel bij om er net een pakkend eerbetoon van te maken, met hartjes en boodschappen van liefde voor de speler van Manchester United die zich inzet tegen kinderarmoede. Vandaag werd de beeltenis van Rashford hersteld en inmiddels ziet de muurschildering er dus weer uit als vanouds.