Waterproblemen duiken nu overal op rond Woesten: “Al 17 jaar komt precies limonade uit de kraan”

© ptb

© ptb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Na de Poperingestraat klagen nu ook bewoners van de Vlasbloemstraat over bruin water dat al jaren uit hun leidingen stroomt. “De Watergroep ging de buizen vernieuwen tijdens het afgelopen voorjaar”, zegt schepen Coppein die zelf problemen kent.

THIJS PATTYN

Bewoners van de Poperingestraat in Woesten stapten donderdag naar de media om hun ongenoegen te uiten over het bruin roestwater dat uit de oude gietijzeren leidingen in de straat komt. Ondertussen klinkt ook dezelfde verontwaardiging aan de andere kant van Woesten.

“Ik woon al zeventien jaar aan de Vlasbloemstraat en ik heb altijd last gehad van roestdeeltjes in mijn leidingwater”, vertelt David Labarque. “Wanneer ik belde naar de Watergroep leek ik de enige te zijn met zulke klachten, tot ik na enkele jaren andere straatbewoners hoorde en de identieke problemen zag in de Poperingestraat. Bewoners van dunbevolkte landelijke straatjes moeten dezelfde prijs betalen voor hun water, we mogen dan toch mooi water verwachten? Er vloeide vrijdagochtend precies limonade uit de kraan. Volgens de Watergroep mogen we dit drinken, maar dat doe ik zeker niet. Ze komen wel spoelen, maar dat is een tijdelijke oplossing.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen