Een zomer vol getallen en formules

© djr

Veel jongeren gaan tijdens de zomervakantie op kamp met de Chiro of de scouts. Niet zo voor Wouter Andriessen (18) uit Bellegem. Zijn zomer zit volgestouwd met getallen. De wiskundeknobbel leeft deze maand namelijk voor zijn grote passie: Wiskunde.

JOERIE DEWAGENAERE

Wiskunde, saai? Dacht het niet. Zeker als je kijkt naar de vakantie van Wouter Andriessen. Wie kan zeggen dat hij tijdens de zomervakantie vertrekt vanuit België naar Hongkong om dan doodleuk door te reizen naar Oxford? Wouter vertrok begin deze maand namelijk naar de International Mathematical Olympiad 2016 in Hongkong. Dé wedstrijd voor leerlingen waarvoor wiskunde nog weinig geheimen kent.

Wouter kreeg zes vragen voorgeschoteld tijdens de olympiade, dit op te lossen over twee dagen. Niet gemakkelijk zo blijkt. Op drie van de zes vragen vond hij geen antwoord. “Door de hoge verwachtingen ben ik niet zo tevreden met het resultaat. Misschien ligt het aan tekort aan slaap of een teveel aan koffie. Ik veronderstel dat ik gewoon niet zo goed met stress overweg kan”, zegt Wouter. “Maar het Belgische team heeft het met drie bronzen medailles en een eervolle vermelding gelukkig wel vrij goed gedaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen