© VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT

Imke Courtois wordt anker van de sportzomer: “Ik dacht niet dat ik zo ambitieus was”

TV“Het moeilijkste is om naar mezelf te kijken”, zegt Imke Courtois. Maar gelukkig voor haar denken een paar miljoen kijkers daar anders over. De Leuvense is deze zomer overal. Nu bijna dagelijks als analist van het EK voetbal, binnenkort als anker bij de Olympische Spelen. Ze vertelt het verhaal van de voorbije zes jaar, van haar bureautje aan de KULeuven naar de presentatorstoel bij de VRT en over haar samenwerking met veteraan Karl Vannieuwkerke. “Karl kan streng zijn, het is zeker niet zo dat hij de hele tijd staat te applaudisseren”.

34 reacties

  • Ivan Smissen

    3 jaar geleden
    Met haar in de studio geraak ik zo gemakkelijk afgeleid. Dat is niet het geval met Franky Van der Elst en Gert Verheyen. Hoe zou dat komen?
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Intelligent, sympathiek, goed met woorden en knap. Goed zo.
  • Hilde Bruyninckx

    3 jaar geleden
    Verfrissende naturel vrouw die heel aangenaam praat met af en toe een vleugje humor en jeugdige schalksheid. Een verademing! Ik ben fan!
  • Marcq Adriaens

    3 jaar geleden
    Zou haar veel liever bezig zien dan KVN.
  • Jurgen Goeman

    3 jaar geleden
    Voor de kenners hier onder Imke is GEEN familie van onze nationale doelman
  1. Lynn Van den Broeck tekende open brief over De Pauw-docu: “De documentaire niet uitzenden is een raar signaal”
    tv

    Lynn Van den Broeck tekende open brief over De Pauw-do­cu: “De documentai­re niet uitzenden is een raar signaal”

    In ‘De tafel van Gert’ heeft ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck (31) uitgelegd waarom ze de open brief van de cultuursector aan het adres van VRT-CEO Frederik Delaplace heeft ondertekend. Die besliste vorige week om de documentaire over de zaak-Bart De Pauw niet op VRT Canvas uit te zenden. Na protest moest hij daar op terugkomen. “Ik vind het niet uitzenden van de documentaire een raar signaal”, aldus Van den Broeck.
  2. “Een kind dat zoiets niet heeft meegemaakt, zegt zulke dingen niet”: hoe getuigenissen over pedofilie een Frans dorpje op z'n kop zetten
    PREMIUM
    tv

    “Een kind dat zoiets niet heeft meegemaakt, zegt zulke dingen niet”: hoe getuigenis­sen over pedofilie een Frans dorpje op z'n kop zetten

    Outreau, een klein dorp in het noorden van Frankrijk, werd in 2000 volledig door elkaar geschud toen meer dan 20 kinderen een vermeend pedofielennetwerk aan het licht brachten. Het begon bij één gezin, maar mondde uit in wel achttien arrestaties. Toch werden uiteindelijk dertien beschuldigden vrijgesproken na een verrassende onthulling in de rechtbank. Hebben de slachtoffers alles verzonnen? Of is een bende pedofielen nu onterecht op vrije voet? Netflix graaft naar de waarheid in de nieuwe docureeks ‘The Outreau Case: A French Nightmare’.