Deze hondachtige is volgens de experten, ondanks op het eerste zicht met de kenmerken van een wolf, geen wolf maar een hond.  © Martine Govaers

Wandelaars in Lozen twijfelen: een wolf of een hond?

Bocholt -

Martine Govaers en Willy Hanoulle hadden zondagmiddag in een maisveld in de omgeving van de Kakebeekstraat een merkwaardige ontmoeting. Rond de middag stonden ze oog in oog met een groot hondachtig dier. “Een wolf, dachten we. Het dier bleef even staan observeerde ons en het nam dan snel de benen”, zegt Martine.

Martine stippelde het voorbije weekend een fietstocht uit voor Levensloop Lommel, een initiatief van Stichting tegen Kanker. “Tijdens onze fietstocht zagen we onder meer een ree, herten en ook een wolf. Ik spotte het dier, dat bleef even staan, bekeek ons en dan was het heel snel weer weg”, vertelt Martine.

Alert als ze is kon ze nog enkele foto ’s maken en meldde ze haar waarneming bij Welkom Wolf. De vraag is nu of er inderdaad een wolf in de omgeving van de Kakebeekstraat heeft rondgelopen of niet.

Experts spreken na het grondig bekijken van de foto ‘s over een hond. Jan Loos van Welkom Wolf geeft toe dat het dier ongelofelijk fel lijkt op een wolf: “Maar in overleg met collega’s en na het bekijken van de foto‘s denken we dat hier over een hond gaat. Dit dier heeft te spitse oren en ook de vacht staat te dik.”

Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum bekeek ook de foto’s. Ook hij meent dat het waarschijnlijk om een wolfhond gaat. rdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer